Η «καραμέλα» της εποχής που κυκλοφορεί παντού μέσω της προπαγάνδας που προωθεί τον νέο διχασμό στην Ελληνική κοινωνία είναι ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, το σοβαρότερο που έχει προκύψει μετά τον εμφύλιο γιατί χωρίζει σε δύο κατηγορίες τους Έλληνες.

Στους Έλληνες που χρωστούν και στη νέα γενιά που δεν χρωστά άλλα, και στους ελάχιστους αδάνειστους ή και καλοπληρωτές που δεν τους άγγιξε η κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι αυτοί που κατά την κυβέρνηση και τους θεσμούς, έχουν και δεν πληρώνουν! Πολύ σωστή προσέγγιση για αυτούς με τις βίλλες, τα κότερα, τα ταξίδια, τα εξοχικά και γενικά την πολυτελή διαβίωση.

Πόσοι είναι αυτοί, ποιοί είναι αυτοί δεν μπορούν να τους βρούν; Και όμως αυτοί είναι συγκεκριμένοι και έχουν ονοματεπώνυμο, καταθέσεις, υψηλά εισοδήματα και βέβαια είναι στις λίστες Λαγκάρντ κ.λ.π.
Όλους τους παραπάνω ας τους ξεσκονίσουν… και να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν και με το παραπάνω μάλιστα. Υπάρχουν όμως και οι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν υποστεί μειώσεις έως 60 %, βλέπε συνταξιούχοι όλων των κλάδων.

Υπάρχουν υπάλληλοι που έμειναν άνεργοι, οικογενειάρχες που περιμένουν από τα επιδόματα πείνας και τα συσσίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κυριολεκτικά διαλύονται μέρα με τη μέρα τόσο από τους φόρους και κυρίως από την σμίκρυνση της οικονομίας γιατί κάθε χρόνο μικραίνει αυτή…. η οικονομία κατά τρία δις τα οποία λείπουν από τα καταστήματα (κλείνουν), από τις τράπεζες (110 δις), από τα ασφαλιστικά ταμεία (30 δις) και κυρίως από την εφορία (100 δις ληξιπρόθεσμα).

Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι ανεγκέφαλοι, εγκέφαλοι διασώστες της οικονομίας μέσα και έξω; Καλά μέσα δεν καταλαβαίνουν γιατί απλώς εκτελούν, το ξέρουμε!

Οι έξω όμως ξέρουν τι κάνουν! Γιατί η ιστορία αυτό δείχνει εδώ και δεκάδες χρόνια, βλέπε τις ελληνικές χρεωκοπίες. Οι πλειστηριασμοί άρχισαν από λαϊκές κατοικίες των 30 – 40 χιλιάδων και από γιαγιάδες που δεν έχουν γνώση ή την δυνατότητα να αμυνθούν νομικά.

Έχουμε και αυτό το πρόβλημα ότι πολλοί που είναι χωρίς εισοδήματα δεν έχουν να πληρώσουν την νομική υποστήριξη και γίνονται εύκολη βορρά στα κοράκια, των πλειστηριασμών.
Ακούγονται και οι φωνές των απειροελάχιστων καλοπληρωτών που λένε. Εμείς γιατί πληρώναμε; Και σωστά το λένε, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες κόκκινοι…δεν έχουν ευθύνη, γιατί «πληρώνουν» τις αβλεψίες και τους κακούς χειρισμούς των πολιτικών εδώ και σαράντα χρόνια που τους διέλυσαν τις ζωές με τις μειώσεις των εισοδημάτων, και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Γίνεται ακόμα ένα τρελό, εξαιτίας των στρατηγικών κακοπληρωτών, στους πλειστηριασμούς, ότι όποιος χάσει την περιουσία του συνεχίζει να χρωστάει για το υπόλοιπο που έχει προκύψει από τους τόκους.
Είναι εφιαλτικό το τοπίο με τις κατασχέσεις που ήδη έχουν γίνει στους λογαριασμούς και έπονται να γίνουν. Πάνω από 2.000.000 συμπολίτες μας και οικογένειες τους υποφέρουν και δεν μπορούν να αναπτύξουν καμία δραστηριότητα.

Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τόσο εύκολο να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν, όπως τους πρέπει, και αν δεν γίνει ή ανικανότητα είναι στην διοίκηση ή είναι πρόσχημα να εκποιήσουν την λαϊκή κατοικία για ψίχουλα.

Η Δημοκρατία δοκιμάζεται και ο διχασμός απειλεί την κοινωνία από δω και πέρα εξαιτίας της ανόητης προπαγάνδας εναντίον της λαϊκής κατοικίας με πρόσχημα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Βρείτε τους και τσακίστε τους….

* Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, Οικονομ. Αναλυτής – Αρθρογράφος – Επιχειρηματικός Σύμβουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης