Η χειραγωγημένη επικοινωνία επιβάλλει παντού την «αλήθεια» της: τα άγρια προγράμματα λιτότητας πετυχαίνουν, η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ, οι ξένοι μάς εμπιστεύονται και πάλι, όλα αλλάζουν, από την οικονομία μέχρι τις συνειδήσεις! Μετά ταύτα, οι Έλληνες ήσυχοι προσπαθούν να διασώσουν μια τελευταία, αμυδρή, έστω προσχηματική, ελπίδα.

Κάτι γνωρίζουν παραπάνω όλοι αυτοί από τη δική μας «μίζερη» αλήθεια! Οι σύγχρονοι «άθλιοι» της ελληνικής επικράτειας του χρέους γνωρίζουν ότι, ύστερα από τρία χρόνια βίαιης προσαρμογής και έπειτα από δύο «κουρέματα», το χρέος πεισματικά παραμένει στα 309 δις ευρώ, όσο και το 2010, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, τα εισοδήματα λεηλατήθηκαν και ένας στους τρεις είναι άνεργος. Κι όμως! Προσκαλούμαστε να αντικαταστήσουμε τη θλιβερή πραγματικότητα της κοινωνίας με τη «φωτεινή» περιγραφή της εξαγορασμένης προπαγάνδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως το μόνο στο οποίο έχουν δίκιο οι προπαγανδιστές είναι ότι αλλάζουν οι συνειδήσεις. Το «αντιστασιακό» πνεύμα του Έλληνα έχει συντριβεί, καθένας είναι αφιερωμένος στην ατομική σωτηρία του και το μόνο «επαναστατικό» πνεύμα είναι η καταγραφόμενη «αγανακτισμένη» και αδιέξοδη ρητορεία στο Διαδίκτυο. Στη σημερινή ελληνική επικράτεια το μόνο αναγνωρίσιμο είδος είναι ο εξουθενωμένος και παραιτημένος άνθρωπος. Την απούσα κοινωνία κανείς δεν μπορεί να αναπληρώσει. Γι’ αυτό και η ιστορική αποτίμηση των ημερών μας κινδυνεύει να γραφτεί από το μελάνι των ισχυρών του χρήματος και του ψεύδους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης