Επειδή διαβάζω τις τελευταίες ώρες διάφορες εκτιμήσεις ειδικών και μη που μάλλον στρεβλώνουν την πραγματικότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, νομίζω πως πρέπει να καταθέσω μερικά χρήσιμα στοιχεία και φυσικά την γνώμη μου:

Γράφουν, λοιπόν, ότι
* Τον Αναστασίου τον ‘έφαγαν’ οι φανατικοί της Θ13!
* Την πλήρωσε επειδή έκανε λάθη τακτικής.
* Εβγαλε γλώσσα στον διαιτητή του ντέρμπι με την ΑΕΚ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά είναι αστειότητες, που σαφώς αποπροσανατολίζουν από το σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η ομάδα του Άγγελου Μεσσάρη και του Γιάννη Παπαντωνίου (σημ: όχι τυχαία η αναφορά των σπουδαίων αυτών ποδοσφαιριστών…).

Πάμε στην ουσία: πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, σε συνάντησή μου με τον Αναστασίου (προκειμένου να του δώσω το βιβλίο μου, που περιείχε και την αφεντιά του ως παίκτη του Εθνικού), πιάσαμε κουβέντα για την ομάδα του. Του παρατήρησα πως πολλοί από τους παίκτες του, δεν αντέχουν την πίεση μιας φιλόδοξης ομάδας, ο τίτλος δεν είναι εφικτός και το παραδέχτηκε. Όμως, κατάλαβα πως ήταν αιχμάλωτος και ‘εγκλωβισμένος’. Και ότι με το σκληρό οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι σημαντικό…

Οι αγωνιστικές κύλησαν, ο Αναστασίου το πάλεψε με…Λαγούς και Κουτρουμπήδες (χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να θίξω τους εν λόγω παίκτες- υπάρχουν χειρότεροι από αυτούς στο κλαμπ) ενώ ο χαφ με το διάσημο διαπιστευτήριο, ονόματι Εσιέν, εδώ και μπόλικους μήνες ψάχνει καλή φυσική κατάσταση ώστε να βοηθήσει!!! Λέγεται πως αυτή η μεταγραφή κόστισε ‘τα ρέστα’ της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα ‘ψωρο’ – εκατομμύριο που ζήτησε η Νιουκάστλ για να παραχωρήσει τον Αμπέϊντ (τον οποίοι η αγγλική ομάδα δεν υπολογίζει!).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λυπάμαι που θυμίζω την άποψη του Ανδρέα Βγενόπουλου, όταν είδε για πρώτη φορά να γεμίζει το “ρόστερ” με ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν ούτε για την Πονφεραντίνα της Β’ Ισπανάις και δεν έχω κατά νου μόνο τους αλλοδαπούς ημι-τουρίστες που φόρεσαν την φανέλα με το τριφύλλι: Είπε λοιπόν ο βετεράνος ξιφομάχος και νυν πρόεδρος του ‘Ομίλου Υγεία»: «Με φιστίκια αγοράζεις μόνο μαϊμούδες».

Ο καιρός που πέρασε –μετά την θητεία Πατέρα (τον μόνο που φοβόταν ο Σ. Κόκκαλης και σήμερα επίσης υπολογίζει ο Ε. Μαρινάκης…) δικαίωσε τον “Βγενό”, οποίος δύσκολα θα ‘ξαναμπεί’ στο κόλπο. Να θυμίσω πως υπήρξαν εντυπωσιακές δηλώσεις το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Παναθηναϊκός πήρε από την Νέα Σμύρνη ένα τερματοφύλακα. Μόνο που αυτός ο τερματοφύλακας ήταν ο ‘τρίτος’ σε σειρά προτίμησης στην ομάδα του Πανιωνίου! Βγάλτε συμπέρασμα…

Και δύο λόγια για τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είναι συμπαθής και χαμηλών τόνων: Δεκτό ότι δυσκολεύεται να ξοδέψει για παίκτες υψηλής κλάσης. Δεκτό επίσης πως του είναι δύσκολο να δέχεται τις αποδοκιμασίες των φανατικών (και απογοητευμένων δικαιολογημένα) οπαδών. Όμως, αυτό που δεν μπορεί να γίνει δεκτό είναι η απομάκρυνση ενός προπονητή ο οποίος έχει την μικρότερη έως μηδενική ευθύνη για την άσχημη εικόνα της ομάδας.

Προφανώς (ο ηγέτης) ή θα ψάχνει να φέρει τον ‘κλώνο’ του Βαϊσβάϊλερ, του Κλαφ και του Χάπελ, ή περιμένει συμμάχους να ξοδέψουν γενναίο παραδάκι για μερική ανασυγκρότηση. Κάποιος εφοπλιστής κύριος Πολέμης, ήδη νύχτα Κυριακής δήλωσε σε ρεπόρτερ τηλεόρασης ότι ‘όλα θα φτιάξουν’.

Εδώ που τα λέμε, πρέπει να φτιάξουν το ταχύτερο, διότι είναι κρίμα για το πρωτάθλημα μιας χώρας, δηλαδή να γνωρίζουν οι πάντες τον πρωταθλητή από την 9η αγωνιστική του τουρνουά και να απομακρύνονται από τις εξέδρες…

ΥΓ: Δυστυχώς για την σημερινή ηγεσία της ΠΑΕ, η εποχή που επί Νικολαϊδη και Μαντζαβελάκη (με το συμπάθιο…) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τότε, δηλαδή, που έφτανε τηλεγράφημα σε μικρό ή μεσαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο με το εξής περιεχόμενο:

«Παρακαλούμε μέχρι τις 12.00 αύριο το μεσημέρι στείλτε μας το δελτίο του ‘τάδε’ ποδοσφαιριστή σας. Στοπ»

Και οι φουκαράδες οι παράγοντες του μικρού συλλόγου, μετά φόβου έστελναν χωρίς να τολμούν να ζητήσουν ‘δυο δραχμές’ για το αστέρι της ομάδας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης