Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος με την παρατεταμένη άθλια παρουσία του Παναθηναϊκού στο τρέχον Europa League, η οποία οφείλεται κυρίως στην επιμονή του Φερέϊρα να υπερασπίζει ένα σμάρι μέτριων παικτών (που έχουν απομείνει) ή να καταστρέφει άσημους νεαρούς, τους οποίους προσφέρει «βάπτισμα πυρός» σε μάχες που δείχνουν προκαταβολικά χαμένες. Λόγου χάρη, ήταν ο αγώνας στη Ρώμη με την Λάτσιο ευκαιρία για τον… Χουχούμη να δείξει το ταλέντο του; Αστεία πράγματα. 

Το παιδί απογοήτευσε χωρίς να φταίει στο ελάχιστο γι’ αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον νεαρό Λαγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, πλήρης απογοητεύσεων προς τους οπαδούς του από το ξεκίνημα της περιόδου, είναι άγνωστο που θα καταλήξει, με δεδομένη την έλλειψη μπαγιόκου, που θα επέτρεπε στην διοικητική του… συμμαχία να συμμαζέψει το πρόβλημα, αγοράζοντας τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστές χρησιμότερους των Κουϊνσι-Φορναρόλι και φέρνοντας στην Παιανία τρεις χαφ ισάξιους των Κατσουράνη-Σιμάο- Καραγκούνη και Νίνη…

Υπάρχει στη (κατα)νομή ευθυνών (και) ένα μεγάλο κομμάτι που χρεώνεται στον Πορτογάλο προπονητή Φερέϊρα.  Ο άνθρωπος αυτός, θα έπρεπε να είχε βαρεθεί να περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν φιλότιμο και εγωισμό, αφού είναι σαφές πως αυτές οι αρετές δεν υπάρχουν.

Το ότι η κριτική στον προπονητή του ΠΑΟ ήταν ως τώρα χλιαρή ή «με μισόλογα» οφείλεται ίσως στο ότι κάποιοι δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν στον βασικό θαυμαστή του Φερέϊρα, δηλαδή στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος στηρίζει με πάθος τον προπονητή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από μια άποψη, η ήττα του Παναθηναϊκού στην Ρώμη κόντρα στην ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ 11ΑΔΑ της Λάτσιο, ήταν ένα αποτέλεσμα–ρεζιλίκι για την άλλοτε κραταιά ομάδα της Αθήνας.

Άραγε, που θα είχε καταλήξει η τύχη των «πρασίνων», αν η αντίπαλος αγωνιζόταν με τους βασικούς; Το αν –τώρα- ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει με αντίπαλο την Κέρκυρα θεωρείται στοιχείο άνευ σημασίας.

Η ουσία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή του συμπεριφορά η οποία, κυρίως εκτός συνόρων ήταν «για κλάματα». Μεταξύ μας, μετά τις ήττες 3-0 από την Λάτσιο και την Μάριμπορ, αναρωτιέσαι τι μπορεί να προκύψει στο Λονδίνο, απέναντι στη φαβορί του ομίλου του Τότεναμ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης