Έκλεισε μήνας από τότε που η ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης (την ονομάζουν και… δημόσια!) άλλαξε τους παρουσιαστές του κορυφαίου της ειδησεογραφικού προϊόντος, δηλαδή της «Αθλητικής Κυριακής» της ΕΡΤ 1. Θα περίμενε κάποιος ότι η αλλαγή θα συνοδευόταν και από κάποια διόρθωση στην δομή της εκπομπής, αλλά δυστυχώς, η νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου (που τρέμει τον προϊστάμενο;) παραμένει και δείχνει αήττητη. Να το εξηγήσω: Στο δίωρο περίπου που αφορά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, η εκπομπή συνεχίζει να δίνει το βάρος της στον Ολυμπιακό (πρωτίστως), στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ και αυτό το βρίσκω στάση χωρίς αντικειμενικότητα, αφού το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ το πληρώνουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες φίλαθλοι. Προχθές το ασήμαντο σε ενδιαφέρον παιγνίδι του «Θρύλου» με την Ξάνθη διαφημίστηκε για 29’ λεπτά!!! Να με συμπαθάτε, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο οι οπαδοί του νικητή να αγοράσουν το πρωϊ της Δευτέρας το «Φως», τον «Πρωταθλητή» ή τον «Γαύρο», όταν η ΕΡΤ φροντίζει γι’ αυτούς…

Ακολούθησε η Τούμπα (επίσης εύκολο ματς για τον ΠΑΟ με Απόλλωνα) για 18’ λεπτά και στην συνέχεια, το Λάρισα – Αεκ, ίσως το χειρότερο της αγωνιστικής (0-0) σε 13’ λεπτά, αλλά και η συγκλονιστική αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, μόλις για 5’ λεπτά, ενώ το ματς Παναθηναϊκού-Κέρκυρας ολοκληρώθηκε σε οκτώ λεπτά της ώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθούσε λογικά η ενημέρωση από Αγρίνιο (Παναιτωλικός – Πανιώνιος), Λαμία (με Αστέρα) και Χανιά (Πλατανιάς- Λεβαδειακός), αλλά για ένα πεντάλεπτο η εκπομπή ασχολήθηκε με ένα τουϊτ του Γιόχανσον, ένα καρτούν του Τζιμπρίλ Σισέ, φωτογραφικά ενσταντανέ του Μολέδο με φίλο του, εικόνα του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο οποίος παρακολουθούσε από τον καναπέ του τον Ολυμπιακό παρέα με τον σκύλο του και -τέλος- γενναία αναφορά στον εορτάζοντα γενέθλια ποδοσφαιριστή ονόματι Μαρτίν!!!
Λίγο πριν σημάνουν μεσάνυχτα, ήταν η σειρά του πρώην διαιτητή Περικλή Βασιλάκη να προβεί σε «κοπτική – ραπτική» των ζόρικων φάσεων και να κλείσει ένα 20λεπτο φλυαρίας με οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Πλάκα δεν έχει;

Αν έχετε παρακολουθήσει ζωντανές εκπομπές της RAI, της γαλλικής CANAL 2, ή και της γερμανικής JDF, θα έχετε προσέξει πόσο έντιμα μοιράζουν τον χρόνο σε ΟΛΕΣ τις ομάδες, παρουσιάζοντας ένα σφιχτό αλλά πλήρες ειδησεογραφικό πακέτο. Αυτό για την Αγία Παρασκευή δεν ισχύει, λες και οι μοναδικοί «πιστοί» της είναι οι εντιμότατοι ηγέτες Σαββίδης του ΠΑΟΚ, Μαρινάκης του Ολυμπιακού και Μελισσανίδης της ΑΕΚ. Εντελώς συμπτωματικά, οι τρεις ομάδες τους συμπληρώνουν το σύγχρονο ΠΟΚ, που, δυστυχώς, όλα τα σφάζει και όλα τα εξουσιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρεια: την προπερασμένη Κυριακή 14 Ιανουαρίου, οι τηλεφίλαθλοι έζησαν τα ίδια και ίσως χειρότερα, με την μερίδα του λέοντος σε τηλεοπτικό χρόνο να προσφέρεται σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μια και ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν Δευτέρα. Σε εκείνη την εκπομπή είχε τα γενέθλιά του ο Νικοπολίδης. Και η εκπομπή, ευτυχώς, δεν τον ξέχασε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης