Παρακολουθώντας τα «ανεξάρτητα» (υπάκουα) δυτικά Μέσα, τον τελευταίο καιρό, κοντεύω να πεισθώ κι εγώ, ότι η Βόρεια Κορέα με το πυραυλικό της οπλοστάσιο, αποτελεί το Νο1 κίνδυνο που απειλεί τον κόσμο μας.

Αν ωστόσο μελετήσουμε τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το αξιοσέβαστο «Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Ειρήνης (SIPRI) – της Στοκχόλμης, διαπιστώνουμε πως η Βόρεια Κορέα, διαθέτει 10-20 πυρηνικά όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή έχει στην διάθεσή του ο φοβερός και τρομερός βορειοκορεάτης ηγέτης (δικτάτορας- φανατικός –τρελός δεν με νοιάζει ο όποιος χαρακτηρισμός) το 0,1% από το παγκόσμιο φονικότατο πυρηνικό οπλοστάσιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περί τα 5.000 πυρηνικά όπλα, και είναι σε θέση να καταστρέψουν 300 φορές το μέγεθος χώρας όπως η Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία (που έχει άλλες 5.000 πυρηνικές κεφαλές) διαθέτουν το 93% του καταμετρημένου συνολικού αριθμού των πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρω «καταμετρημένων», επειδή η διεθνής σιωνιστική συνωμοσία, ουδέποτε παραδέχθηκε πως το Ισραήλ διαθέτει επίσης πυρηνικά όπλα.

Να θυμηθούμε ακόμη, πως οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που κατασκεύασε αλλά και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ τα πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής, στο βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι –με θύματα 200.000 και πλέον αμάχους –έγκλημα βαρβαρότητας κατά της ανθρωπότητας που παραμένει ατιμώρητο.
Η Σοβιετική Ένωση κατασκεύασε πυρηνικά όπλα -στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου- τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1949.

Μπορεί μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι ΗΠΑ να μην χρησιμοποίησαν ως τώρα ξανά το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Ωστόσο δεν έχουν πάψει να απειλούν ότι «θα το πράξουν αν απειληθούν». Με πιο πρόσφατη τη δήλωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, «όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι».

Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει Βόρεια Κορέα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της, έχει έντονα ανησυχήσει τα δυτικά Μέσα όχι όμως την Ρωσία και την Κίνα. Και οι δύο αυτές δυνάμεις στη γειτονιά της Β. Κορέα, επικρίνουν τα συνεχή αμερικάνικα γυμνάσια στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί από την προκλητική λεκτική πυρηνική διαμάχη ΗΠΑ με την Β. Κορέα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως «η διπλωματία και ο διάλογος είναι η μόνο επιτρεπόμενη προοπτική».

Αμερικάνικες βάσεις στη Ν. Κορέα. Οι νοτιοκορεάτες δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αλλά δεν είναι γνωστό αν βρίσκονται στις αποθήκες των εκεί αμερικάνικων βάσεων

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, παρά το τέλος του κορεατικού πολέμου (1950-53), αρνούμενη να υπογράψει συνθήκη Ειρήνης.

Παρόλο που εδώ και 50 χρόνια, με την υπογραφή της συνθήκης «Non-Proliferation Treaty» (NPT) που προβλέπει τον πυρηνικό αφοπλισμό, οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο με κόστος 400 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια. Ποσό που υπολογίζεται να αυξηθεί στα 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια- σύμφωνα με το SIPRI.

Κάτι που φυσικά ουδόλως ενθουσιάζει τους πληγέντες από τον τυφώνα Χάρβι.

Από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ μόνο τα εννιά είναι γνωστό ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ινδία, Πακιστάν, Β. Κορέα και Ισραήλ.

Και όλα αυτά τα κράτη βρίσκονται στην διαδικασία της «βελτίωσης των δυνατοτήτων του οπλοστασίου τους» και όχι του αφοπλισμού.

Αλλά όποιος είναι υπέρ του αφοπλισμού, είναι ταυτόχρονα και εναντίον της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ.

Οπότε άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες, που λέει κι η λαϊκή ρήση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης