«Μην κατηγορείτε τον μέσο Αμερικάνο πολίτη για την αναταραχή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική που έχει προκαλέσει το κύμα των προσφύγων στην Ευρώπη. Υπεύθυνη αποκλειστικά είναι η αμερικανική κυβέρνηση υπάκουη σε σιωνιστικές εντολές», γράφει αναγνώστης σε εναλλακτική ιστοσελίδα, κάτω από άρθρο που σχολιάζει την τραγωδία των προσφύγων στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκροταφείο ψυχών η Μεσόγειος

Η σύνοδος της ΕΕ στις Βρυξέλλες κλήθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο 10 σημείων που αποφασίστηκε στην έκτακτη σύνοδο του Λουξεμβούργου την Δευτέρα.

Ανάμεσα σ΄όλα τ΄άλλα «κηρύσσεται ο πόλεμος στους λαθρέμπορους ψυχών και θα καταστρέφονται τα ερείπια που χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τους καταταλαιπωρημένους μετανάστες στα ευρωπαϊκά λιμάνια της Μεσογείου. Κι όποιος κατάλαβε τι σημαίνει αυτό. Ζητούν παρέμβαση του ΟΗΕ άραγε για να βομβαρδίσουν όλα τα πλεούμενα στα ανοικτά των λιβυκών ακτών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή γνωρίζουν πως οι ίδιοι οι δουλέμποροι βουλιάζουν τα σαπιοκάραβα για να σώσουν οι λιμενικοί (όσους επιζήσουν) ναυαγούς.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται έτσι η αυστηρότερη θωράκιση του «ευρωπαϊκού φρούριου» από την ταραγμένη (και με ευθύνη Ευρωπαίων) Αφρική και Μέση Ανατολή.

Το Κοσσυφοπέδιο μετά τον «ανθρωπιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ» πριν 15 χρόνια, μια περιοχή με 1.800.000 κατοίκους, εξακολουθεί να είναι οικονομικά εξαρτημένο από την δυτική οικονομική βοήθεια χωρίς δυνατότητα πολιτικής ανεξαρτησίας με την κοινωνία του να κυριαρχείται από το οργανωμένο έγκλημα και την διαφθορά, γνωρίζοντας 45% ανεργία – 60% για τους νέους που κατά χιλιάδες μεταναστεύουν.

Και καθημερινά ανθρώπινα συντρίμμια, κάποτε κάποιας κοινωνικής τάξης –ικανά να συγκεντρώσουν τα λύτρα για τους δουλέμπορους – περισυλλέγονται από τα σκάφη του λιμενικού. Αν δεν τους καταπιούν τα αγριεμένα κύματα.

“Κατώτερο των προσδοκιών κρίνεται το αποτέλεσμα της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ” με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να επισημαίνουν ότι η συνάντηση κατέτεινε στο να διαφυλάξει το γόητρο των 28 απέναντι σε μια ανθρωπιστική τραγωδία παρά να σώσει ζωές στα κρύα νερά της Μεσογείου. Η οργάνωση Oxfam έκανε λόγο για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Οι επίσημες πολεμοχαρείς δηλώσεις στην «ειρηνόφιλη Γερμανία» 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι το ηχηρό «παρών» δίπλα στην Ιταλία, την Γαλλία και τη Βρετανία που θυμίζουν την αποτρόπαιη εποχή των αρχών του 20ού αιώνα και την διαπάλη των αποικιοκρατικών δυνάμεων εκείνης της εποχής, για τον έλεγχο της Μαύρης Ηπείρου.

Τότε αποτέλεσμα ήταν τα εγκλήματα εναντίον ιθαγενών και ακολούθησε η ιμπεριαλιστική διαμάχη που οδήγησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης