Στις 8 Απριλίου η αμερικάνικη Διοίκηση Ειρηνικού ανακοίνωσε πως αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson» (*) κατευθύνεται προς τη Χερσόνησο της Κορέας, σε μια επίδειξη ισχύος που ικανοποίησε απόλυτα τα πολεμοχαρή αμερικάνικα Media.

Στις 12 Απριλίου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο επιδεικτικά προτιμά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, (αντί των «παραδοσιακών ABC-NBC και CNN) είχε παραδεχθεί πως η αρμάδα «κατευθυνόταν στην πολεμική ζώνη» (μια και τεχνικά οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με τη Β. Κορέα). Κάτι που επανέλαβε αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Sean Spicer. Στις 17 Απριλίου όμως, το «καλό» αυτό αμερικάνικο αεροπλανοφόρο, μαζί με την αρμάδα που το συνοδεύει, αποκαλύφθηκε ότι έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό, συμμετέχοντας σε ναυτικά γυμνάσια με τον στόλο της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι σήμαινε, όμως, όλη αυτή η φασαρία για την αρμάδα που κατευθύνεται στην περιοχή της Κορέας; Είχε στόχο να «τρομοκρατήσει» τους Β/Κορεάτες, ή μήπως να καθησυχάσει κάποιους πολεμοχαρείς Αμερικάνους πολίτες; Ή μήπως είχαν μπερδευτεί με το… κομφούζιο γύρω από την αποστολή του «Βίνσον» η αμερικανική προεδρία και η διοίκηση του αμερικάνικου ναυτικού;

Για τους παρατηρητές το επικρατέστερο σενάριο είναι η υπόθεση πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στην απερίγραπτη εξωτερική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η νέα αμερικάνικη διακυβέρνηση. Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αεροπλανοφόρο εξακολουθεί να πλέει προς την Κορεατική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα ένταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένα αμερικάνικα Media, μαζί με υπάκουα ευρωπαϊκά, εντάσσεται και η πληροφορία, για «μαζική συγκέντρωση ρωσικών και κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Β. Κορέα».

Τα ρωσικά ΜΜΕ

«Η κλιμάκωση της έντασης με τη Β. Κορέα δεν είναι αληθινή. Είναι παραπλανητική» σχολιάζουν τα ρωσικά Μέσα.

​Ορισμένες στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ είχαν προγραμματιστεί από καιρό και εντάσσονται σε τακτικά γυμνάσια«Τα ίδια Μέσα που σας λένε πως ισχυρή αμερικάνικη αρμάδα έχει αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Κορεατικής, τώρα υποστηρίζουν πως η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της (σ.σ. μόλις μερικά χιλιόμετρα) με τη Β. Κορέα και πως κινεζικά βομβαρδιστικά βρίσκονται σε επιφυλακή» μεταδίδει το RT.

«Σας λένε ψέματα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, επειδή η κρίση με τη Β. Κορεά βρίσκεται μόνο στο μυαλό τους» προσθέτει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ακόμη και το Associated Press μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της αμυντικής επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Frants Klintsevich δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ότι ορισμένες στρατιωτικές κινήσεις είχαν προγραμματιστεί από καιρό και εντάσσονται σε τακτικά γυμνάσια. Και απέρριψε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι «η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στη Β. Κορέα», κάνοντας λόγο για «καθαρές σπέκουλες».

Έχουν, ήδη, περάσει πλέον αρκετές ημέρες από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «η Κίνα προετοιμάζεται για κάτι μεγάλο» και ότι «κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις έχουν γίνει εδώ και μερικές ώρες». Κι όμως μετά από τόσες ημέρες, ο πόλεμος Κίνας-Β. Κορέα δεν έχει έρθει ακόμη…

Με την ευκαιρία όλων αυτών το δημοσιευμάτων, το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι «σημειώνονται ασυνήθιστες στρατιωτικές κινήσεις».

Αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, απέδιδαν τον θόρυβο «σε δημοσίευμα των Japan Times που διαδόθηκε σαν “πυρκαγιά σε ξερά χόρτα”».

———————————–
(*) Το αεροπλανοφόρο Vinson έμεινε γνωστό επειδή από εκεί -όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί- ρίχθηκε στη θάλασσα ο νεκρός Οσάμα μπιν-Λάντεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης