Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της διάθεσης του πολυαναμενόμενου supermini της ιαπωνικής φίρμας στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες μονάδες του καινούργιου Micra είναι ήδη έτοιμες, με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Flins της Γαλλίας. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο σε συγκεκριμένες χώρες και από τον Μάρτιο θα βρίσκεται στις εκθέσεις όλων των επίσημων αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πέμπτη γενιά του Micra διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό και τον ξεχωριστό χαρακτήρα. Είναι μεγαλύτερο σε μήκος, πιο πλατύ και χαμηλό από τον προκάτοχό του, τονίζοντας το σπορτίφ προφίλ του. Επίσης, επωφελείται από μικρότερου κυβισμού κινητήρες turbo, σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο πλαίσιο που εξοπλίζεται από πλήρες πακέτο καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Προσφέρεται με 10 μοναδικά εξωτερικά χρώματα, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να το εξατομικεύσουν σύμφωνα με το γούστο τους, επιλέγοντας μεταξύ 125 διαφορετικών παραλλαγών. Οι χώροι στο εσωτερικό είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των supermini, με το πακέτο τεχνολογιών να εντυπωσιάζει με την πληρότητά του.

Περιλαμβάνει συστήματα που συναντώνται σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπως τα Lane Departure Prevention (αποφυγή αλλαγής λωρίδας), Intelligent Emergency Braking (έξυπνο σύστημα πέδησης) με αναγνώριση των πεζών, Around View Monitor (σύστημα πανοραμικής θέασης), Traffic Sign Recognition (αναγνώριση οδικών σημάτων), High Beam Assist (υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων), Blind Spot Warning (προειδοποίηση τυφλού σημείου) και το νέο ηχοσύστημα  της Bose με Virtual Audio Technology (εικονική τεχνολογία ήχου).

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, διατίθεται με τον τρικύλινδρο 0.9 turbo και τον 1.5 diesel, αμφότεροι με απόδοση 90 ίππων.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Nissan

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης