Eπι ποδός βρίσκονται αυτή την εβδομάδα οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να προετοιμαστούν οι δρόμοι για τις ειδικές διαδρομές του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις το οποίο θα διεξαχθεί από 6 – 8 Μαΐου. Το φετινό Ακρόπολις αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Προετοιμασίες, εργασίες στη Φωκίδα για τις ειδικές διαδρομές μέσα από τη Γκιώνα
(Οι οργανωτές του Seajet Ράλι Ακρόπολις σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών για την προετοιμασία των ειδικών διαδρομών, στη Γκιώνα. Έλεγχος και αποκατάσταση των δασικών δρόμων)

 
Επιστροφή στη Λαμία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα έδρα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, στη Λαμία, και ειδικότερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, παραχωρήθηκε νωρίτερα την Τρίτη, συνέντευξη Τύπου.

Η επιστροφή του αγώνα στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου τελευταία φορά φιλοξενήθηκε το 2005, αποτελεί ήδη από την ανακοίνωσή της είδηση, και αναμενόμενα «όρισε» και το πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Παρών στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επεσήμανε ότι «σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την εμβληματική διοργάνωση όχι μόνο λόγω της μεγάλης αγάπης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχτεί ο τοπικός πολιτισμός. Μεγάλος μας στόχος είναι να θεσμοθετηθεί η διεξαγωγή του αγώνα στην περιφέρεια και σύντομα το Ράλι Ακρόπολις να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Ανάλογα, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του κέντρου του αγώνα στη Λαμία και διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό τις περιφέρειας και του Δήμου εργάζεται για την επιτυχή έκβαση του αγώνα, όπως και ότι η περιοχή «δίνει εξετάσεις» για να αποδείξει ότι αξίζει να φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από τους δημάρχους των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, και ειδικότερα από τους κ.κ. Γιώργο Γώγο (Αμφίκλειας-Ελάτειας) και Ιωάννη Συκιώτη (Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου), όπως και τους τον Αντιδημάρχους Δελφών και Δωρίδος, Αριστείδη Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνο Υφαντή, καθώς και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αλέξανδρο Διαμαντάρα.


(O χάρτης των διαδρομών για το Σάββατο 7 Μαΐου στην περιοχή της Φωκίδας) 

 
(Ο χάρτης των διαδρομών για την Κυριακή 8 Μαΐου στην περιοχή της Φθιώτιδας) 

Με κοινό παρονομαστή τη θέληση για αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όλοι καλωσόρισαν το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 στη Στερεά Ελλάδα και καθένας ξεχωριστά διαβεβαίωσε πως ο δήμος που εκπροσωπεί θα σταθεί αντάξιος του γεγονότος, σε επίπεδο τόσο προετοιμασίας όσο και φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και το χορηγό ονόματος, τη ναυτιλιακή SEAJETS, που βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά δίπλα στον αγώνα, αλλά και την πετρελαϊκή ΕΚΟ, που επί σειρά ετών στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση.

Ο Αλυτάρχης του αγώνα, Νίκος Μανώλης, «έκλεισε» την εκδήλωση με την παρουσίαση των λεπτομερειών της διαδρομής, πληροφορίες για την οποία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016.

To SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Οι διαδρομές 

Με πεδίο μια περιοχή που πάνω απ’ όλα φημίζεται για τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα:

τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.


(Προετοιμασία του δρόμου, διαδρομή Αργομοίρα – Καρούτες από τις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών)



Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις Θερμοπύλες, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν στις 10:30 της Παρασκευής, με την εκκίνηση των ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής, μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ, όπου παλιότερα διοργανώνονταν τα Shakedown.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης