Όσα πρέπει να ξέρετε για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις

Όσα πρέπει να ξέρετε για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     


Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα, το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις, το οποίο προσμετρά εφέτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC). Πριν οργανώσετε το ταξίδι σας στη... Λαμία αλλά και στις γύρω περιοχές, ρίξτε μια ματιά στα στατιστικά αλλά και σε στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε:
 • Ο εφετινός είναι ο 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2017.
 • Το Ράλι Ακρόπολις διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1952.
 • Το 2014 ο αγώνας εντάχθηκε στο ημερολόγιο του ERC. Νικητής αναδείχτηκε ο Craig Breen με το Peugeot 208 T16.
 • Δεκατρία αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 συμμετέχουν στον αγώνα. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães, ο πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του ράλι Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah.

Το λογότυπο του εφετινού SEAJETS Ράλι ΑκρόπολιςΣε ό,τι αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:

 • Το SEATJETS Ράλι Ακρόπολις 2017 προσμετρά στα έπαθλα των κατηγοριών ERC1, ERC2, ERC3 και ERC έπαθλο γυναικών points, όπως και στο πρωτάθλημα ομάδων.
 • Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Bruno Magalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk. O Πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλι Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS!
 • Με τον Luis Pimentel να μη συμμετέχει στον αγώνα, το πλεονέκτημά του για τίτλο στην κατηγορία ERC2 «απειλείται» από τους Tibor Erdi Jr, Zelindo Melegari και Sergey Remennik.


O πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães θα συμμετάσχει στον εφετινό αγώνα


Ο αγώνας

 • Η διαδρομή του αγώνα σε σχέση με αυτήν του 2016 δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της.
 • Η ε.δ. 2-5 Άμφισσα είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).
 • Η ε.δ. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ., είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Τόσο το Service Park του αγώνα όσο και οι τελετές εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18.30) και τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16.05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

 
Οι Τσολακίδης - Δήμου θα τρέξουν με Skoda Fabia R5


Νέα από τους οδηγούς

 • Ο Alexey Lukyanuk δεν θα αγωνιστεί στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017 λόγω τραυματισμού του κατά τη διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιούσε στη Ρωσία.
 • Αν και ο αγώνας δεν προσμετρά στην κατηγορία Νέων, δύο από τους νεαρούς οδηγούς του ERC, o Nikolay Gryazin και ο Buǧra Banaz, θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα. Ο Gryazin οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα της Sports Racing Technologies, της ομάδας του περυσινού νικητή του αγώνα, Ralfs Sirmacis.
 • Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στο πλαίσιο του ERC αναμένεται να κερδίσουν οι πρωταθλητές ράλι 2016 Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας με Skoda Fabia R5. Επίσης, με ίδιο αυτοκίνητο, οι Σωκράτης Τσολακίδης - Χάρης Δήμου είναι σίγουρο πως θα κυνηγήσουν τη διάκριση.

 

Στοιχεία Αγώνα

Τελετή Εκκίνησης: 18:30, Παρασκευή 2 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τερματισμός: 16:04, Κυριακή 4 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Αρχηγείο Αγώνα: Εντός του Service Park, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Ειδικές Διαδρομές: 12
Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος)
Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ.
Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37
Επιφάνεια: ΧώμαΤελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, 08:10