Αποστολή στη Λαμία: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μάχη με τα χώματα και τις υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν στο πρώτο σκέλος του SEAJETS ράλι Ακρόπολις τα πληρώματα που συμμετέχουν στον εθνικό μας αγώνα. Έξι ειδικές διαδρομές και 103.06 αγωνιστικά χιλιόμετρα έπρεπε να καλύψουν όσοι πήραν εκκίνηση την Παρασκευή το απόγευμα από την Λαμία.

Όπως αποδείχτηκε μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν η πρώτη μέρα, για το ράλι που συνοδεύεται με το χαρακτηρισμό ως ένα από τα πιο δύσκολα του θεσμού.

Ο Nasser Al - Attiyah με Ford Fiesta R5 βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι πρώτοι…
Στην πρώτη θέση τη γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Nasser Al – Attiyah με Ford Fiesta R5, έχοντας κερδίσει μόλις μία από τις έξι ειδικές διαδρομές. «Ήταν καλή μέρα, δύσκολη και σκληρή, όλα πήγαν Μέγάλη μάχη θα δούμε την Κυριακή καθώς οι οδηγοί βρίσκονται πολύ κοντά και όλα μπορούν να συμβούνκαλά με το αυτοκίνητο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος οδηγός που συμμετέχει σε ακόμη ένα ράλι Ακρόπολις έχοντας υψηλές προσδοκίες.

Πολύ κοντά του ακολουθεί με διαφορά μόλις 8.4 δευτερόλεπτα ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία του ERC, Bruno Magalhaes με Skoda Fabia R5 ο οποίος βελτίωσε αρκετά τους χρόνους του σε σχέση με το πρώτο πέρασμα και έχει κάθε λόγο να ελπίζει στην κορυφή του βάθρου. Τρίτος βρέθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz o οποίος αντιμετώπισε προβλήματα… επιβίωσης όπως δήλωσε ο ίδιος, εξαιτίας των κλαταρισμένων ελαστικών: «Ήταν σημαντικό να επιβιώσουμε. Αύριο το σχέδιο είναι να πιέσουμε. Ήμασταν γρήγοροι σήμερα, οπότε γνωρίζουμε πως χωρίς προβλήματα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και για αυτό είμαι αισιόδοξος».

Ο Bruno Magalhaes με Skoda Fabia R5 βρίσκεται μόλις 8.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο!

Η έκπληξη από την Θεσσαλονίκη
Η μεγάλη έκπληξη, αν και αναμενόμενη, ήταν η 4η θέση του Σωκράτη Τσολακίδη. Ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη έχοντας δίπλα του τον Χάρη Δήμου και όπλο ένα Skoda  Fabia R5, κινήθηκε στρατηγικά και βρέθηκε πολύ ψηλά στην γενική κατάταξη. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2003 είχε να τρέξει πολλά Όπως φαίνεται ο Τσολακίδης επέστρεψε και μάλιστα πολύ δυναμικά ενώ αύριο ελπίζει ακόμα και για μία θέση στο βάθρο!χρόνια σε χωμάτινο αγώνα, όμως απέδειξε πως η τέχνη δεν ξεχνιέται. Αξίζει να σημειώσουμε και την αγάπη λατρείας στο πρόσωπό του, τόσο στα περάσματα των ειδικών διαδρομών όσο και στο service park.

Οι φίλαθλοι πάντως έδειξαν πως στηρίζουν τις ελπίδες τους στον Σωκράτη Τσολακίδη ο οποίος είναι σίγουρο πως θα κυνηγήσει μία θέση στο βάθρο. αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το απόγευμα κάναμε αυτό που είπαμε νωρίτερα, δηλαδή δεν πιέσαμε πολύ. Απ’ ό,τι βλέπω, βρισκόμαστε 30 δλ. πίσω από τον τρίτο και ένα λεπτό μπροστά από τον πέμπτο. Θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο κοντά, αλλά θέλαμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Ήμασταν προσεκτικοί με τα ελαστικά μας, καθώς είχαμε μεγάλη φθορά. Αύριο θα ξεκινήσουμε ήρεμα στην πρώτη ΕΔ και μετά θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Ο Σωκράτης Τσολακίδης που τρέχει με χρώματα του zougla.gr βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής!

Τρεις Έλληνες στη δεκάδα
Πιο πίσω ακολουθούν οι Murat Bostanci με Ford Fiesta R5 και ο Grzegorz Grzyb με Skoda Fabia R5. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Φιλιππίδης με τον Λεωνίδα Μαχαίρα και ένα Skoda Fabia πηγαίνουν Ακόμα έξι ειδικές διαδρομές για να μάθουμε τονν νικητή του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις…και αυτοί πολύ καλά καθώς βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας από την Κύπρο με Citroen DS3 R5 ακολουθεί 8ος ενώ ο Von Thurn und Taxis με Fabia R5 είναι 9ος. Την δεκάδα της γενικής συμπληρώνει ο Θέμης Χαλκιάς με τον Κώστα Κοντό και ένα Mitsubishi Evolution, οι οποίοι μάλιστα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα αλλά… άντεξαν μέχρι τέλους της πρώτης ημέρας.

Το δεύτερο σκέλος του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις συνεχίζεται την Κυριακή με την διεξαγωγή ακόμη έξι ειδικών διαδρομών. H πρώτη ειδική ξεκινά στις 8:55 ενώ η 6η στις 14.27. Ο τερματισμός θα ολοκληρωθεί στις 16:04 και ευχή όλων είναι να δούμε ένα ελληνικό πλήρωμα στο βάθρο των νικητών.

Για να δείτε τα αποτελέσματα από την 6η ειδική διαδρομή αλλά και την γενική κατάταξη από το πρώτο σκέλος πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από την κατάταξη για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλι πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα από την κατάταξη με τα Ιστορικά Αυτοκίνητα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τις ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους (Κυριακή) πατήστε ΕΔΩ

Οι ειδικές διαδρομές του αγώνα της Κυριακής

Είναι ωραίο να βλέπεις ελληνικές σημαίες στην γενική καταταξη!

Τρίτη θέση για τον Kajetan Kajetanowicz ο οποίος είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά

Στην 7η θέση γενικής οι Φιλιππίδης - Μαχαίρας
Ο Θέμης Χαλκιάς βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής
Ο Χρυσόστομος Καρέλλης με τον Ηλία Παναγιωτούνη (Peugeot 208 R2) έχασαν πολύτιμο χρόνο από κλαταρισμένα ελαστικά
To Skoda Fabia R5 του Nikolay Gryazin πήρε φωτιά σε απλή διαδρομή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Ρώσος βρισκόταν στην 1η θέση!
Εικόνα από το service park...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης