Το κόστος των καυσίμων παίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου και ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι περισσότεροι έχουν μειώσει τις μετακινήσεις, άλλοι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους όπως είναι το diesel, το υγραέριο, το… ρεύμα και προσφάτως το φυσικό αέριο.

Με την ονομασία CNG (Compressed Natural Gas), το φυσικό αέριο αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση αυτοκίνησης που εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων CO2 όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο. Αυτό ισχύει και με το VW up! το οποίο ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. απόδοσης 68 ίππων που συνδυάζεται με αυτό το νέο είδος καυσίμου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όσον αφορά το κόστος στις μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφοδιασμός ενό οχήματος που “καίει” CNG γίνεται όπως και με την βενζίνη…

Κατανάλωση στον… πάτο
Σύμφωνα με την εταιρεία η κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα αγγίζει τα 2.9 κιλά CNG το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερο από 3 ευρώ κόστος (σημερινή τιμή ανά κιλό 0.97€)! Επιπλέον οι εκπομπές ρύπων είναι 79 γρ./χλμ. CO2 που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και την τσέπη του ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας. Η τιμή του VW up! ξεκινά από τα 10.450 ευρώ καθώς υπάρχει και επιδότηση (για περιορισμένο όμως αριθμό αυτοκινήτων) από την εταιρεία ΔΕΠΑ by FISIKON με το ποσό των 2.190€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FISIKON επιδοτεί την αγορά των καινούργιων VW up! με 2.190 ευρώ…

Που βρίσκονται τα πρατήρια…
Να σημειώσουμε πως ήδη λειτουργούν τρία πρατήρια FISIKON (Ανθούσα, Νέα Ερυθραία και Θεσσαλονίκη – Πυλαία) ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσουν δύο επιπλέον σε Λάρισα και Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 10 πρατήρια (6 Αθήνα, 2 Θεσσαλονίκη, 1 Λάρισα, 1 Βόλος).  Αρχικός στόχος της ΔΕΠΑ είναι να καλυφθεί ο κομβικός οδικός άξονας Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

 

Διαβάστε επίσης: To πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ του zougla.gr για το φυσικό αέριο από τα τέλη του 2012 πατώντας ΕΔΩ

 

Δείτε πόσο απλά φορτίζει το VW up! CNG με φυσικό αέριο…

 

 

 

Το εσωτερικό του VW up! CNG…

To εργοστασιακό up! έχει ειδική υποδοχή για κάνουλα CNG…

Ένδειξη στο καντράν και για το φυσιοκό αέριο (CNG)…

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης