Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. αποφάσισε να αντικατασταθούν όλες οι παλαιές πινακίδες με νέου τύπου και με τον ίδιο αριθμό. Η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η πρώτη Όσοι δεν αλλάξουν τις πινακίδες θα έχουν πρόβλημα με την νομοθεσία απογραφή των κλασικών αυτοκινήτων που φέρουν πινακίδες Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες έχει ως εξής: Οι πινακίδες παλαιού τύπου θα παραδίδονται στο σωματείο που ανήκει ο κάθε ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, το σωματείο με ευθύνη του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα τις παραδίδει στην Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και θα εκδίδονται νέες τις οποίες θα αποστέλλει η Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. στα σωματεία. Όσοι εκ των ιδιοκτητών έχουν οχήματα σε ακινησία οφείλουν να παραδώσουν τις πινακίδες Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α προς φύλαξη χωρίς καμία επιβάρυνση, στο σωματείου τους το οποίο, στη συνέχεια με ευθύνη του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα τις παραδίδει προς φύλαξη στην Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α.

Όσα κλασικά οχήματα φέρουν πινακίδες της Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α. πρέπει να τις αντικαταστήσουν με καινούργιες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμηλό το κόστος
Το κόστος της ενέργειας αυτής είναι 10€ για κάθε ζεύγος πινακίδων νέου τύπου και είναι υποχρεωτική για όλους τους κατόχους αυτοκινήτων με πινακίδες Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ παλαιού τύπου. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Οκτωβρίου 2015. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής όσα αυτοκίνητα φέρουν παλαιού τύπου πινακίδες δεν θα ασφαλίζονται και η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα, η Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. ως έχει υποχρέωση από τον νόμο, θα ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές καθώς και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών για την καθιέρωση των πινακίδων νέου τύπου από 1/11/2015.

Παράλληλα, χωρίς χρέωση, θα εκδίδεται και νέο πιστοποιητικό καταχώρησης οχήματος.

Το κόστος της αντικατάστασης είναι 10 ευρώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης