Όπως είχε προαναγγείλει στις αρχές της εβδομάδας, η Scuderia Ferrari παρουσίασε διαδικτυακά το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο «όπλο» των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό, με τις κυριότερες να αφορούν το σασί και την αρχιτεκτονική του κινητήρα. Επίσης, διαφορετική σχεδίαση έχει το ρύγχος, όντας πιο μικρό και επιθετικό, με το πίσω τμήμα να είναι αρκετά πιο στενό.

Η Ferrari έχει αλλάξει πλήρως την πίσω πτέρυγα, η ανάρτηση παραμένει Pull-rod, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι Ιταλοί, το μονοθέσιο έχει βελτιωμένο κέντρο βάρους και παράγει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στη μονάδα ισχύος, ώστε να αυξήσουν την τελική ταχύτητα και τους χρόνους στο γύρο. Φυσικά, όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη, καθώς η Ferrari τα τελευταία χρόνια είχε απογοητευτική απόδοση και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστική.

Όλοι οι φίλοι της F1, ελπίζουν οι μηχανικοί της εταιρείας να παραδώσουν στους Vettel και Raikkonen ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα φέτος και αρκετές ομάδες να μάχονται για τις πρώτες θέσεις του grid. 

 

Τα χρώματα παρέμειναν ίδια στην SF15-Τ, με το κόκκινο και τα μαύρο να αναδεικνύουν το δυναμισμό του μονοθεσίου. Εντύπωση ωστόσο, κάνει το σήμα της Alfa Romeo στο πλάι. Πιθανόν, η τοποθέτησή του ήταν εντολή του Marchionne, ώστε να διαφημίσει τη μάρκα μέσω του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Θυμίζουμε, πως στις 1-4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης όλων των μονοθεσίων, στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης