Αναβρασμός επικρατεί στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, έπειτα από τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού εργαζομένου στο εργοστάσιο του Baunatal.

Ο 22χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα λόγω δυσλειτουργίας ενός ρομπότ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άντρας ήταν μέλος της ομάδας που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του μηχανήματος στο τμήμα κατασκευής κινητήρων. Την στιγμή του ατυχήματος βρισκόταν μέσα στον κλωβό και έκανε κάποια εργασία. Ο βραχίονας του ρομπότ κινήθηκε απότομα όμως, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει δυνατά στο στήθος και να τον εκτοξεύσει σε μια μεταλλική επιφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε. Ο εκπρόσωπος της VW, Heiko Hillwig, έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος, αναφέροντας  χαρακτηριστικά. «Το ρομπότ είναι προγραμματισμένο για να εκτελεί διάφορες κινήσεις κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης. Κανονικά λειτουργεί μέσα σε συγκεκριμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όπου μεταφέρει και διαχειρίζεται εξαρτήματα των αυτοκινήτων».

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε ήδη έρευνα και δεν αποκλείεται να ασκηθούν άμεσα διώξεις. Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, τη στιγμή του δυστυχήματος υπήρχε ένας ακόμα εργαζόμενος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης