Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Yamaha διοργάνωσε  από τις 17 ως και τις 19 Ιουλίου στην πίστα Motocross Λιτόχωρου εκπαιδευτικό σεμινάριο αναβατών με τον παγκόσμιας κλάσης αγωνιζόμενο Petar Petrov. Στόχος της εταιρείας ήταν η ταχεία ενδυνάμωση των οδηγών που συμμετέχουν στους αγώνες Motocross στην Ελλάδα. Με αυτή τον τρόπο προσέφερε τη δυνατότητα στους αναβάτες να εκπαιδευθούν και να εξασκηθούν προκειμένου να μπορούν να κυνηγήσουν τις πρώτες θέσεις στους αγώνες που λαμβάνουν μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναβάτες της Yamaha σίγουρα έμαθαν πολλά από τον Petar Petrov

Οι… τυχεροί
Σε αυτό το σεμινάριο επιλέχθηκε ένας από τους καλύτερους ως εισηγητής του σεμιναρίου, ο Petar Petrov, μαζί με τον προπονητή και manager του Bobi Stanchev. Ο Petar Petrov, αν και μόλις 19 χρονών, έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα της ΜΧ2 κατηγορίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος Motocross, ενώ παράλληλα είναι δημοφιλής και στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του προηγούμενων ετών στις μικρές κατηγορίες των Mini και Junior. Στην πρόσκληση της εταιρείας ανταποκρίθηκαν τέσσερις Έλληνες και ένας Βούλγαρος που προσκλήθηκαν από την εταιρεία Μοτοδυναμική και η οποία κάλυψε όλα τα έξοδα. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι αναβάτες: Δημήτρης Βαγγελάκος, Δημήτρης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Κοντολέτας, Δημήτρης Τουρατζίδης και o Christian Angelov. 

Tι περιλάμβανε το τριήμερο
Το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα ξεκινούσε στις 09.30 το πρωί και έληγε στις 18.00 περίπου το απόγευμα. Την πρώτη ημέρα ο Petrov έτρεξε με όλη την ομάδα αναγνωριστικές διαδρομές, επιδεικνύοντας συγκεκριμένες τεχνικές σε επιλεγμένα σημεία της πίστας του Λιτόχωρου. Τη δεύτερη ημέρα ξεκίνησαν οι χρονομετρήσεις και χρονομετρημένα τμήματα του «άτυπου αγώνα» με στόχο το σημαντικό κατέβασμα των χρόνων και τη δοκιμή στην πράξη τεχνικών που οδηγούν σε ταχύτερη οδήγηση. Την τρίτη ημέρα οργανώθηκε προσομοίωση φιλικού αγώνα στο σύνολο της διαδρομής, και φάνηκαν τα αποτελέσματα «από τη θεωρία στην πράξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τριήμερο σεμινάριο με τεχνικές για να στοχεύεις πάντα στην κορυφή…

Από τα αξιοσημείωτα που συνέβησαν το τριήμερο ήταν ότι με την παρουσία του τίμησε την οργάνωση και ο Στέλιος Γαλατιανός μαζί με τον προπονητή του και πολλάκις πρωταθλητή Σταύρο Γεωργακόπουλο. Μάλιστα ο Γαλατιανός αξιοποίησε την εκπαίδευση ξαναμπαίνοντας στην πίστα Motocross. Επίσης πολλά χαμόγελα στους παρισταμένους έφερε η παρουσία του 12χρονου Δημήτρη Τουρατζίδη ο οποίος μετά από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση της κατηγορίας των 85 κ.εκ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross.

 

Είχε και… τέτοια το σεμινάριο

Αναμνηστική φωτογραφία από το σεμινάριο που διοργάνωσε η “Μοτοδυναμική”

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης