Η Ford έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην έκθεση του Ντιτρόιτ, παρουσιάζοντας το νέο GT, ένα μοντέλο που κάνεις μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας δεν είχε δει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φήμες περί αναβίωσης του θρυλικού μοντέλου ήταν έντονες την περασμένη χρονιά, αλλά η αμερικανική εταιρεία δεν είχε αφήσει να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω, αποκρύπτοντας το project ακόμα και από τους υπαλλήλους της στο κέντρο σχεδιασμού.

Όπως αποκάλυψε στο Ντιτρόιτ, ο αρχι-σχεδιαστής της Ford Αμερικής, Christopher Svensson, όλα έγιναν κάτω από πλήρη μυστικότητα, σε ένα υπόγειο, στα κεντρικά της εταιρείας στο Dearborn. Εκεί αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε το GT από ελάχιστους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις μόλις σχεδιαστές και ορισμένοι μηχανικοί, επί 18 μήνες δούλευαν πάνω στο νέο μοντέλο στο υπόγειο του κτηρίου Product Development Center. Μόνο αυτοί και κάποια ανώτερα στελέχη είχαν πρόσβαση στο χώρο, με τις πόρτες να ανοίγουν με ειδική κάρτα ώστε να μην μπορεί να εισέλθει κανείς άλλος.

Το αυτοκίνητο πήρε «σάρκα και οστά», αλλά μετά έπρεπε να το μεταφέρουν στην έκθεση του Ντιτρόιτ, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Το έβγαλαν έξω μια μέρα που έλειπαν όλοι οι εργαζόμενοι και το έβαλαν σε μια νταλίκα. Στη συνέχεια το αποκάλυψαν στο σαλόνι, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την αποστολή τους.

Θυμίζουμε πως το Ford GT θα λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του 2016, ανήκει στην κατηγορία των supercar και έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες κιλών/ίππο. Τροφοδοτείται από τον ισχυρότερο κινητήρα της οικογένειας Ecoboost, τον V6 3.5 twin turbo, απόδοσης άνω των 600 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης