Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί να φαντάζει αυτοκίνητο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι ένα όχημα που κυκλοφορεί ακόμα και στην Ελλάδα. Ο λόγος για το Dodge Viper, ένα αμερικάνικο super car το οποίο εφοδιάζεται με έναν εξωπραγματικό κινητήρα V10 χωρητικότητας… 8.3 λίτρων!!! Παράγει Το Dodge Viper εφοδιάζεται με κινητήρα που προέρχεται από… φορτηγό ιπποδύναμη κοντά στα 600 άλογα (ανάλογα με την χρονολογία) και μπορεί να φιλοξενήσει δύο τυχερούς επιβάτες.

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των μονάδων που έχουν καταγραφεί. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στο Υπουργείο Μεταφορών, μόλις τέσσερα Dodge Viper προηγούμενης γενιάς βρίσκονται καταγεγραμμένα στο σύστημα, άρα ισάριθμοι και οι τυχεροί ιδιοκτήτες του. Όσον αφορά την επιλογή του χρώματος, υπάρχουν δύο κίτρινα, ένα λευκό και ένα κόκκινο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδόσεις… φωτιά
To Viper ήταν… (καθότι η νέα γενιά άλλαξε σημαντικά και ακόμα δεν έχει εισαχθεί κανένα στην Ελλάδα) ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα ενώ πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει καθαρά αντρικό εξαιτίας των άγριων διαθέσεών του. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει σχεδόν τα 330 χλμ./ώρα.

Ένα επίσης στοιχείο αναφοράς που δεν μπορείς να το παραβλέψεις όταν οδηγείς ένα Viper είναι οι εξατμίσεις που βρίσκονται στο πλάι και παράγουν έναν απίστευτα εκκωφαντικό ήχο…

 Η αίσθηση και μόνο ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τόσο μεγάλος κινητήρας σε κάνει να νοιώθεις άλλος... οδηγός!

Οι εξατμίσεις βρίσκονται στο πλάι και παράγουν έναν απίστευτο ήχο!!!
Η οχιά έχει άγριες διαθέσεις...
Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν οι πόρτες του Viper...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης