Η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, ένα πρωτότυπο υβριδικό hypercar με ισχύ 910 ίππων, εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Asterion, η οποία έχει πάρει το όνομα της από τον Αστερίων, τον Μινώταυρο της Ελληνικής Μυθολογίας. Αισθητικά διακρίνεται για το ρετρό design με τις έντονες καμπύλες και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, θυμίζοντας αρκετά τη θρυλική Miura.

Είναι το πρώτο μοντέλο της Lamborghini με plug-in υβριδική τεχνολογία, αυστηρά διθέσιο και με μινιμαλιστική προσέγγιση εσωτερικό. Τροφοδοτείται από τον V10 5.2 λίτρων κινητήρα της Huracan, ο οποίος συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολική ισχύ 910 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Asterion LPI910-4 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 4,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 98 γρ./χλμ.

Οι επιδόσεις είναι αντάξιες ενός hypercar, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Η Lamborghini κάνει λόγο επίσης, για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Μέχρι στιγμής, τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας δεν έχουν επιβεβαιώσει αν το πρωτότυπο θα περάσει τη γραμμή παραγωγής. Το πιθανότερο ωστόσο, είναι πρώτα το υβριδικό σύστημα να τοποθετηθεί στο Urus και μετά να δούμε την τελική μορφή της Asterion.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης