O Εθνικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), θεωρείται ο πιο αυστηρός παγκοσμίως, ελέγχοντας εξονυχιστικά κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο δρόμο, ανεξαρτήτου τιμής και κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, ο οργανισμός έδωσε εντολή στη Ferrari Βορείου Αμερικής να ανακαλέσει όλες τις LaFerrari που έχουν ταξινομηθεί στη χώρα, προκειμένου να επιδιορθωθούν δύο προβλήματα που εντόπισαν οι ελεγκτές του. Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τους 85 ιδιοκτήτες του πανάκριβου hypercar, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά τα προσκέφαλα των καθισμάτων με κωδικό L32 της Lear, που είναι στάνταρ για τον συνοδηγό και προαιρετικά για τον οδηγό. Σύμφωνα με τη NHTSA δεν συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές ασφαλείας αφού, ενδέχεται να μην μπορούν να απορροφήσουν την απαιτούμενη ενέργεια σε περίπτωση ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών (TPMS), καθώς εμφανίζει λανθασμένη ένδειξη στον οδηγό. Πιο συγκεκριμένα, αντί να τον ειδοποιήσει σε περίπτωση κλαταρίσματος να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτό του δείχνει πως μπορεί να οδηγεί αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 50 μίλια την ώρα.

Θυμίζουμε πως, αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, που η ιταλική εταιρεία υποχρεώνεται να προχωρήσει σε ανάκληση της εντυπωσιακής LaFerrari. Μάλλον, στο Maranello έχουν κάνει αρκετά λαθάκια κατά την κατασκευή και συναρμολόγηση του υπερ-αυτοκινήτου!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης