Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η νέα γενιά του Audi Q7 είναι πλέον γεγονός και όπως είναι φυσικό θα θέσει νέα στάνταρτ στην κατηγορία των Premium SUV. Με ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις και αμέτρητα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίας ετοιμάζεται να παίξει το δικό του ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στην Ελλάδα αναμένεται με ενδιαφέρον από τους πελάτες που επιλέγουν τέτοιου είδους μοντέλα.  

Το γερμανικό όχημα ελευθέρου χρόνου έχει ελαφρύνει κατά 325 κιλά, γεγονός που μεταφράζεται σε καλύτερη οδική συμπεριφορά και χαμηλότερη κατανάλωση που αγγίζει το 26%.

Μέσα στο καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνισή του το νέο Audi Q7

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο και γρήγορο…
Εντυπωσιακές είναι οι διαστάσεις της νέας γενιάς του Q7. Το μήκος ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,05 για την… ακρίβεια) το πλάτος αγγίζει τα δύο (1,97) και το ύψος φτάνει τα 1.74 μέτρα. Με τέτοια νούμερα οι χώροι είναι άπλετοι ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 5θέσιας ή 7θέσιας έκδοσης. Οι κινητήρες, Εντυπωσιακή είναι η κατανάλωση στην υβριδική έκδοση που αγγίζει τα 1.7 λίτρα για κάθε 100 χλμ. προδιαγραφών Euro 6, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις. Για παράδειγμα, τo 0-100 έρχεται σε 6,1 δευτερόλεπτα με τον βενζινοκινητήρα 3.0 TFSI με τους 33 ίππους και σε 6,3 δευτερόλεπτα για τον 3.0 TDI ισχύος με απόδοση 272 ίππους. Όσο για την κατανάλωση και σύμφωνα με το εργοστάσιο, ο V6 diesel καταναλώνει  5,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Εντυπωσιακόαπό τεχνολογικής απόψεως, είναι το Audi Q7 e-tron quattro, που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες καθώς είναι το πρώτο plug in hybrid από την Audi, με κινητήρα diesel. Το τετρακίνητο μοντέλο αποδίδει 373 ίππους, παράγει 700 Nm ροπής και καταναλώνει (σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών NEDC) μόλις… 1,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο (δηλαδή χωρίς τέλη κυκλοφορίας για την Ελλάδα). Αξίζει να σημειώσουμε πως με πλήρως φορτισμένη μπαταρία το υβριδικό Q7 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για απόσταση σχεδόν 50 χιλιομέτρων.

Επιβλητικό από κάθε οπτική πλευρά το γερμανικό SUV...

Πάνω από 5 μέτρα είναι η νέα γενιά...
Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τον είδαμε για πρώτη φορά στο νέο ΤΤ
Ο ακτινογραφία του Q7
Απίστευτη τεχνολογία στο νέο Q7
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής...
Το εσωτερικό διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης