Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


H Formula 1 θεωρείται η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάθε οδηγός, μηχανικός και εμπλεκόμενος στο συγκεκριμένο κομμάτι ονειρεύεται πως κάποτε θα μπορέσει να γίνει μέλος της. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από τον κορυφαίο αυτό θεσμό έχει απήχηση και επαγγελματισμό.

Μαθητές από όλο τον κόσμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι Η εμπλοκή στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ξεκινά από πολύ νωρίς, καθώς δίνεται η ευκαιρία με διάφορους διαγωνισμούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι το επιθυμούν. Αυτό συμβαίνει με το πρόγραμμα «F1 in Schools». Σε αυτόν το διαγωνισμό τεχνολογίας συμμετέχουν 15.000 μαθητές από την Ελλάδα αλλά και 20 εκατομμύρια από όλο τον κόσμο, γεγονός που δείχνει και το πόσο σημαντικός είναι. Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει μαθητές να ασχοληθούν με τομείς όπως η μηχανική, το μάρκετινγκ και το project marketing, και να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους φανούν πολύτιμες στη συνέχεια. Αυτονόητο είναι το να ανοίξουν και πόρτες, κυρίως του εξωτερικού, για να μπορέσουν ορισμένα παιδιά να εξελιχτούν αργότερα και επαγγελματικά.

Δείτε τις δηλώσεις των παιδιών στην κάμερα του zougla.gr


Η διαδικασία του διαγωνισμού

Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν ομάδες 3-6 ατόμων που σχεδιάζουν, αναλύουν και κατασκευάζουν μινιατούρες μονοθεσίων Formula 1. Τα συγκεκριμένα τα φτιάχνουν χρησιμοποιώντας ξύλο basa, ενώ η κίνηση γίνεται με μια ειδική αμπούλα που εφοδιάζεται με συμπιεσμένο αέρα. Οι κάθε ομάδα κρίνεται σε διάφορους τομείς και ο μέγιστος βαθμός που μπορεί να συγκεντρώσει είναι οι 1.000 πόντοι.

Ο τελικός στο Αμπού Ντάμπι

Στην Ελλάδα, όπου ήδη έχουν διεξαχθεί οι τελικοί, κατάφερε να αναδειχτεί πρωταθλήτρια η ομάδα Sapphire Racing από την Ιταλική Σχολή Αθηνών (τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα Pole Position από τo Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας Pierce και την 3η θέση η ομάδα Fulmine από την Ιταλική Σχολή Αθηνών). Πέντε συμμαθητές ηλικίας 17 ετών (Στέφανος Δήμας, Νικόλαος Κίφτης, Παύλος Μιναδάκης, Ελεονώρα Ιερωνυμάκη και Φεντερίκο Τσίπας) αποδείχτηκε πως σχεδίασαν το καλύτερο μονοθέσιο και πλέον ετοιμάζουν τις… βαλίτσες τους για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό, που είναι προγραμματισμένος για το διάστημα 16-19 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί θα διαγωνιστούν με τους εκπροσώπους άλλων 39 χωρών, έχοντας ως έπαθλο υποτροφίες σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Σε μία τέτοια πίστα γίνεται ο αγώνας των μαθητών

Γεύση από… super cars

Συναντήσαμε την ομάδα Sapphire Racing στις εγκαταστάσεις της Trident Cars, της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Lamborghini, Lotus και Maserati. Εκεί η ομάδα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά εντυπωσιακά super car και να ανταλλάξει απόψεις με τον οδηγό αγώνων Σταμάτη Κατσίμη, τον επικεφαλής του project Dielpis Formula 1 Θανάση Παπαθεοδώρου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Trident Cars Γιώργο Λυμπεράκη.

Όλα τα παιδιά έδειξαν μέγιστη ικανοποίηση γι’ αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και ευελπιστούν πως η συνέχεια στο Άμπου Ντάμπι θα είναι μια γιορτή για τους ίδιους και για την Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσουν.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να επιστρέψουν με το χρυσό μετάλλιο!!!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ελληνικής ομάδας πατώντας ΕΔΩ

Για να δείτε τη σελίδα της ομάδας στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Η πρωταθλήτρια ομάδα. Από αριστερά: Τσίπας, Δήμας, Ιερωνυμάκη, Κίφτης και Μιναδάκης
Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος στο F1 in SchoolsAναμνηστική φωτογραφία με φόντο μία εντυπωσιακή Maserati!!!

Στέφανος Δήμας: Αρχηγός Oμάδας
Νικόλαος Κίφτης: Μελετητής Μηχανικός
Παύλος Μιναδάκης: Υπεύθυνος Πόρων
Ελεονώρα Ιερωνυμάκη: Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Φεντερίκο Τσίπας: Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης