Τη νέα γενιά της εμβληματικής μοτοσικλέτας, του μοντέλου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο των δύο τροχών, παρουσίασε με κάθε επισημότητα η ιαπωνική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Africa Twin CRF1000L είναι γεγονός. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία «go anywhere», η μηχανή της Honda με το ξακουστό όνομα και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα, συνδυάζει τη χρηστικότητα, με τη δυναμική συμπεριφορά σε άσφαλτο και χώμα, τις προηγμένες τεχνολογίες και τον αποδοτικό κινητήρα.

Αισθητικά βασίζεται στον προκάτοχό της, έχοντας πιο λιτή σχεδίαση σε σχέση με τους ανταγωνιστές, λιγότερα ογκώδη πλαστικά και τέσσερις μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς (CRF Rally, Tricolour, Silver και Black). Διαθέτει ατσάλινο ημί-διπλο κλειστό πλαίσιο, διπλούς προβολείς, ρυθμιζόμενη σέλα, πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι, τετραπίστονες δαγκάνες Nissin και πίσω αμορτισέρ της Showa με υδραυλική ρύθμιση προ-φόρτισης ελατηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, το βάρος κυμαίνεται από 208 κιλά έως 222 ανάλογα την έκδοση, με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 18,8 λίτρων. Διαφορετικό είναι το πλάτος, με την απλή έκδοση να έχει 870 χλστ. και τις ABS και DCT 935 χλστ. Τροφοδοτείται από τον δικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ. και απόδοσης 84 ίππων, προσφέροντας υψηλή ισχύ, ροπή και άμεση απόκριση σε όλο το φάσμα των στροφών.

Φέρει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, σύστημα υποβοήθησης αλλά και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και λειτουργία manual mode να περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Επίσης, στο κιβώτιο έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία που ανιχνεύει την κλίση και προσαρμόζει ανάλογα το πρόγραμμα αλλαγής σχέσεων για καλύτερο έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι πλουσιότερες εκδόσεις ABS και HSTC, περιλαμβάνουν επιπλέον ηλεκτρονικά βοηθήματα, με το σύστημα Honda Selectable Torque Control να έχει τρία επίπεδα ελέγχου και το ABS να απενεργοποιείται στον πίσω τροχό από τον αναβάτη.

Η νέα Africa Twin CRF1000L θεωρείται ιδανική για καθημερινές μετακινήσεις και ταξίδια, προσφέροντας οff-road επιδόσεις, άνεση touring και καθημερινή ευελιξία. Στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων Honda Ευρώπης θα βρίσκεται στα τέλη του έτους, με τις τιμές να ξεκινούν από 12.100 ευρώ. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης