Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Toyota ανακηρύχτηκε πιο πολύτιμη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων παγκοσμίως, με την BMW να είναι δεύτερη και την Mercedes να κατέχει την τρίτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φετινή λίστα (BrandZ Top 100), που δημοσιεύει για δέκατη συνεχή χρονιά η Millward Brown (εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα αγοράς), η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να έχει το πιο εμπορικό σήμα, με την αξία της να εκτιμάται στα 29,913 δισεκατομμύρια δολάρια, εμφανίζοντας πτώση -2% σε σχέση με πέρυσι.

Η αξία της BMW είναι στα 26,349 δις δολάρια (+2%) και αυτή της Mercedes-Benz στα 21,786 δις δολάρια (+1%). Στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, βρέθηκαν κατά σειρά οι Honda, Ford, Nissan, Audi, VW, Land Rover και Lexus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σύνολο των εταιρειών, κορυφαία όλων είναι η Apple με αξία 246,992 δισ. δολάρια, έχοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι 67%. Δεύτερη είναι η Google με αξία 173,652 δισ. δολάρια (+9%) και τρίτη η Microsoft με αξία 115,5 δισ. δολάρια (+28%). Αξίζει να σημειώσουμε πως, καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι στις 20 πρώτες του κόσμου, με την Toyota να κατέχει μόλις την 30η θέση, πίσω από τις Starbucks, Nike και Telecom.

Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα BrandZ Top 100 πατήστε εδώ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης