Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε τη νέα CTS-V, το αυτοκίνητο που έχει ως στόχο να κοντράρει τα κορυφαία γερμανικά μοντέλα, BMW M5 και Mercedes E63 AMG. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την ισχυρότερη Cadillac παραγωγής, με τον V8 6.2 λίτρων κινητήρα να αποδίδει 640 ίππους και 855 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα.

Προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή τη δύναμη, η CTS-V εξοπλίζεται με την ενεργή ανάρτηση Magnetic Ride Control, το Performance Traction Management με τέσσερις λειτουργίες (Tour, Sport, Track και Snow), φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, καθώς και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport με ζάντες 19 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, φέρει carbon καπό με εισαγωγές αέρα, διαχύτη πίσω με τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, μπάκετ καθίσματα Recaro, επενδύσεις microfiber suede, διακοσμητικά από ανθρακόνημα και όλα τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Προσφέρεται σε τρία χρώματα (Jet Black, Light Platinum και Saffron). Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο, με το λανσάρισμα να ξεκινά το καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης