Την πιο δυνατή και γρήγορη έκδοση του αμερικανικού muscle car, με ισχύ που αγγίζει ακόμα και τους 710 ίππους, παρουσίασε η Shelby American.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με νέο αεροδυναμικό bodykit από carbon, με τις εισαγωγές αέρα στο καπό, τα καπάκια των καθρεπτών και το πίσω spoiler να είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Σε σχέση με την απλή Mustang GT φέρει ανασχεδιασμένη γρίλια, ζάντες 20 ιντσών, ανθρακονημάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και φυσικά το λογότυπο της έκδοσης στα προσκέφαλα των καθισμάτων, τα μαρσπιέ και τα πατάκια.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται από τα μηχανικά μέρη, καθώς ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας, αναβαθμίστηκε, έχοντας σπορ σύστημα εξαγωγής και μηχανικό υπερσυμπιεστή της Ford Racing. Η απόδοση ανέβηκε στους 635 ίππους, που με το επιπλέον πακέτο επιδόσεων, εκτοξεύεται στους 710 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τοποθετήθηκε νέα ανάρτηση, με βελτιωμένα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό, φρένα της Wilwood και κιβώτιο ταχυτήτων. Η τιμή του πακέτου ορίστηκε στα 39.995 δολάρια (εκτός της αξίας της Mustang GT), με την εταιρεία να δέχεται ήδη παραγγελίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης