Παρότι η νέα γενιά της C-Class βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετούς μήνες και η κορυφαία έκδοση C63 AMG έχει κάνει πρεμιέρα στα αμαξώματα sedan και station, η coupe δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια C63 AMG Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του έτους, έχοντας κάτω από το καπό τον V8 4.0 twin-turbo κινητήρα, που είδαμε στην AMG GT. Το τωρινό μοντέλο έφτασε και επίσημα στο τέλος του, με την Mercedes να ανακοινώνει μια συλλεκτική έκδοση με την ονομασία Legacy Edition.

Παράχθηκε σε μόλις 10 μονάδες, με όλα τα αυτοκίνητα να είναι βαμμένα στο αποκλειστικό λαχανί χρώμα ««Viper Green», έχοντας μαύρες ζάντες και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχουν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, carbon διακοσμητικά και μια ειδική αριθμημένη πλακέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V8 6,3 λίτρων κινητήρα των 507 ίππων και 610 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου AMG Speedshift MCT-7.

Η αποχαιρετιστήρια έκδοση της C63 AMG Coupe δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, με όλες τις μονάδες να προορίζονται για την αγορά της Ν. Αφρικής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης