Το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το Linea, ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων sedan και κατασκευάζεται στην Τουρκία, παρουσίασε η ιταλική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fiat επέλεξε να αποκαλύψει επίσημα το νέο Aegea, στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης, καθώς στην γείτονα χώρα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και εξέλιξης οχημάτων του ομίλου FCA. Σε αυτό, αναπτύχθηκε το καινούργιο της μοντέλο, από κοινού με το σχεδιαστικό κέντρο Style Centre στην Ιταλία.

To Aegea είναι ένα τυπικό sedan, έχοντας όμως πιο σύγχρονη αισθητική και μοντέρνο στιλ, σε σχέση με το Linea. Το μήκος του είναι στα 4,5 μέτρα, το πλάτος στο 1,78μ. και το ύψος στο 1,48μ. Βασίζεται στην πλατφόρμα Small Wide, αυτή που δηλαδή που χρησιμοποιούν τα Fiat 500X και Jeep Renegade.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα είναι κομψή και ποιοτική, περιλαμβάνοντας στην κεντρική κονσόλα το σύστημα πολυμέσων Uconnect με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών. Υποστηρίζει τη λειτουργία του συστήματος πλοήγησης της Tom Tom και έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth, USB και AUΧ. Οι χώροι του κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 510 λίτρα.

Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους diesel, απόδοσης από 95 έως 120 ίππους, που συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο και θα είναι διαθέσιμο σε 40 χώρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης