Τον Ιούλιο θα κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά η νέα γενιά του θρυλικού muscle car της Ford, με τις τιμές στην Ελλάδα να ξεκινούν από περίπου 42.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων κινητήρα, που θα είναι διαθέσιμες στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Η μικρότερη και πιο ενδιαφέρουσα έκδοση με τον τετρακύλινδρο 2.3 Ecoboost, έχει απόδοση 317 ίππους και 432 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,8 δευτερόλεπτα και τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η ισχυρότερη έκδοση με τον V8 5.0 λίτρων κινητήρα, αποδίδει 421 ίππους και 530 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η Ford το χαρακτηρίζει ως το ταχύτερο σε επιτάχυνση μοντέλο μαζικής παραγωγής που διατίθεται από την ίδια στην Ευρώπη, χάρη και στην τεχνολογία Launch Control.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει τη λειτουργία «Selectable Drive Modes» με τέσσερις οδηγικές ρυθμίσεις (Normal, Sport+, Track και Snow/Wet), προσαρμόζοντας τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης.

Το νέο Mustang προσφέρεται σε 10 εξωτερικές αποχρώσεις, με ζάντες 19 ιντσών, αυτόματους προβολείς HID, πίσω φώτα LED, διαχύτη, διζωνικό κλιματισμό, ηχοσύστημα με εννέα ηχεία, SYNC2 και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών. Μέχρι στιγμής, η Ford Europe έχει δεχτεί 2.200 παραγγελίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης