Η σουηδική εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων στη Νότια Καρολίνα, με το πρώτο αυτοκίνητο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπερσύγχρονη κατασκευαστική μονάδα θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Volvo στην αμερικανική ήπειρο. Το εργοστάσιο θα ανεγερθεί στο Ρίτζβιλ, μια περιοχή κοντά στην πόλη Τσάρλεστον, έχοντας δυναμικότητα 100.000 αυτοκινήτων ετησίως. Η επένδυση θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας 4.000 εργαζόμενους και δημιουργώντας 5 έως 7 νέες θέσεις εργασίας σε «δορυφορικές» επιχειρήσεις που θα συνεργάζονται με το εργοστάσιο.

Αρχικά, στο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται το νέο S60 αλλά και ένα ακόμα μοντέλο, το οποίο δεν έχει ακόμα οριστεί. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για την ανέγερση του νέου εργοστασίου έγινε όχι μόνο λόγω της εμφανούς εγγύτητάς της σε διεθνή λιμάνια και διαμετακομιστικά κέντρα αλλά – κυρίως – λόγω της εμπειρίας της Πολιτείας σε βιομηχανική παραγωγή υψηλής τεχνολογίας, του διαθέσιμου εξειδικευμένου προσωπικού και του θετικού επενδυτικού κλίματος. Εκεί, θα κατασκευάζονται τελευταίας γενιάς μοντέλα της Volvo που θα προορίζονται τόσο για την αγορά των ΗΠΑ όσο και για εξαγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εργοστάσια κατασκευής στη Σουηδία και το Βέλγιο να καλύπτουν τη ζήτηση στην Ευρώπη και τα δύο εργοστάσια της Κίνας να τροφοδοτούν την ασιατική ήπειρο, το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη σουηδική μάρκα τον όγκο παραγωγής που της είναι απαραίτητος για παγκόσμιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην premium κατηγορία. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2020 να έχει φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο πωλήσεις 800.000 αυτοκινήτων ετησίως. Η εγγύτητα δε της παραγωγής με τη συγκεκριμένη αγορά σημαίνει ότι ο χρόνος παράδοσης θα μειωθεί δραματικά ενώ θα περιοριστούν και οι όποιες επιπτώσεις από την ισοτιμία της ισχυρής σουηδικής κορώνας απέναντι στο δολάριο ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης