Νέο κινητήρα, σπορ χαρακτηριστικά και υψηλότερες επιδόσεις, έχει το ανανεωμένο Polo GTI, το οποίο θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού και αναμένεται στην αγορά στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τις προδιαγραφές του μοντέλου, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να βρίσκεται κάτω από το καπό. Ο γνωστός 1.4 TSI κινητήρας αντικαταστάθηκε με τον μεγαλύτερο 1.8 TSI, αποδίδοντας 190 ίππους και 320 Nm ροπής.

Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ πλέον υπάρχει και η επιλογή του μηχανικού 6 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 236 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου με το αυτόματο κιβώτιο είναι στα 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και με το μηχανικό στα 5,9 λτ./100 χλμ.

Αισθητικά, περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε νέο τιμόνι και καθίσματα με επένδυση καρό, ενώ έγινε αναδιάταξη στα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας.


Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην οποία ανακοινώθηκαν οι τιμές, ξεκινώντας από 22.925 ευρώ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης