Η πέμπτη γενιά του εμπορικότερου μοντέλου της Opel, είναι έτοιμη να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο, με την εμπορική πορεία να ξεκινά στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Corsa προσφέρεται με σύγχρονους κινητήρες, που διακρίνονται για την αποδοτικότητα και την οικονομική κατανάλωση καυσίμου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, προδιαγραφών Euro 6. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 90 και 115 ίππους, παράγοντας 170 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. Εφοδιάζεται με σύστημα Start/Stop, με την τρίθυρη έκδοση των 90 ίππων να έχει μέση κατανάλωση 4,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάζεται με ένα καινούριο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το επίσης νέο, εξάρι αυτόματο κιβώτιο. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα, τον 1.4 turbo με τους 100 ίππους και τα 200 Nm ροπής, καθώς και τους εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς 1.2 και 1.4 λίτρου, απόδοσης 70 και 90 ίππων, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους diesel, έχουμε τον 1.3 CDTI με τους 75 και 95 ίππους, προδιαγραφών Euro 6. Περιλαμβάνει σύστημα Start/Stop, με την ισχυρότερη έκδοση να έχει κατανάλωση 3,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 89 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης