Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στην Σιγκαπούρη θα διεξαχθεί φέτος ο τελικός του μαθητικού διαγωνισμού “Formula 1 in Schools”. Σε αυτόν θα λάβει μέρος η 6μελής ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης που κατάφερε να κερδίσει τους πανελλαδικούς τελικούς και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Διαγωνισμός “F1 in Schools” είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μαθητικός διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM Education).Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Η 6μελής ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης που θα συμετάσχει στον τελικό της Σιγκαπούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονοθέσιο σε… μικρογραφία
Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία.

Η Mercedes-Benz είναι ο μέγας χορηγός των Ελλήνων μαθητών. Η ομάδα Team Reset έχει κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια και αν καταφέρει να ακολουθήσει τα χνάρια της ομάδας Mercedes AMG Petronas με τις επιτυχίες της στα σιρκουί, τότε σίγουρα θα διεκδικήσει με αξιώσεις μία θέση στο βάθρο των νικητών.

 

Έτοιμοι για άλλα... κόλπα οι Έλληνες μαθητές...
Η Mercedes Benz στηρίζει την προσπάθεια των μαθητών από την Θεσσαλονίκη

 

Την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και της ομάδας τους, Team Resrt, στηρίζει η Mercedes-Benz Hellas

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης