Κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως από τον ερχόμενο Αύγουστο, όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα της γκάμας της, θα είναι διαθέσιμα με την πρωτοποριακή τεχνολογία Opel OnStar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία, η οποία κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη, χάρη στις επαναστατικές εφαρμογές της, όπως το Wi-Fi hotspot υψηλών ταχυτήτων, το smartphone app, την υποστήριξη σε ενδεχόμενη κλοπή αυτοκινήτου και την αυτόματη σύνδεση με κέντρο έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα.

Σε πρώτη φάση, η Opel OnStar θα λανσαριστεί σε 13 ευρωπαϊκές αγορές, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν σταδιακά. Όλα τα μοντέλα θα έχουν σύνδεση 4G LTE με Wi-Fi Hotspot, εξελίσσοντας τις δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας μέσα στο όχημα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι και επτά συσκευών, έχοντας πρόσβαση στα social media, στην τηλεόραση και στα παιχνίδια. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμη σε Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία, δωρεάν τους πρώτους 12 μήνες μετά την εγγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις ψυχαγωγικές και επαγγελματικές υπηρεσίες της, η Opel OnStar έχει ενεργό ρόλο και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα αν το ζητήσει ο ίδιος ο χρήστης ή όχι. Εάν κάποιος αερόσακος ενεργοποιηθεί, η υπηρεσία λαμβάνει αυτόματη προειδοποίηση. Στη συνέχεια ένας σύμβουλος επικοινωνεί με το όχημα για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται βοήθεια. Εάν δεν υπάρξει απάντηση, μία ομάδα έκτακτης ανάγκης αποστέλλεται άμεσα στο όχημα. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη όποτε κρίνουν απαραίτητο, για παράδειγμα εάν γίνουν μάρτυρες ενός ατυχήματος.

Χάρη στο smartphone app, οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδέονται με το αυτοκίνητό του από απόσταση, έχοντας άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, όπως κατάσταση λαδιού ή πίεση ελαστικών, εντοπισμό οχήματος online, ενεργοποίηση κόρνας και αλάρμ, γρήγορο κατέβασμα προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και διαχείριση των ρυθμίσεων του Wi-Fi hotspot.

Τέλος, το Opel OnStar βοηθά τον ιδιοκτήτη και την αστυνομία στον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος. Με τη λειτουργία υποστήριξης και το Remote Ignition Block, η υπηρεσία στέλνει εξ αποστάσεως σήμα που εμποδίζει την εκκίνηση του οχήματος όταν γίνει αναφορά κλοπής. Να σημειώσουμε πως, οι συνδρομητές θα έχουν απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τους και των υπηρεσιών που λαμβάνουν. Ανεξάρτητα εάν η θέση είναι καλυμμένη ή φανερή, η Opel OnStar δεν θα χρησιμοποιείται για να παρακολουθήσει τον οδηγό, αλλά αποκλειστικά για την παροχή υπηρεσιών.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης