Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της ειδικής έκδοσης του 208 GTi, για τα 30 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου 205 GTi, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επετειακό 208 GTi 30th θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, στις 2 Οκτωβρίου, έχοντας πιο «άγρια» εμφάνιση και ισχυρότερο κινητήρα από το απλό 208 GTi.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε διχρωμία μαύρου-κόκκινου, φέρει νέες ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένους θόλους των τροχών και καθρέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί bucket καθίσματα με το λογότυπο Peugeot Sport να κοσμεί τις πλάτες, νέα πατάκια και το κλασικό τριάκτινο τιμόνι του GTi.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.6 THP κινητήρας, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 208 ίππους και 300 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα. να έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα. Παρά την αύξηση τις ισχύς, οι εκπομπές ρύπων της επετειακής έκδοσης είναι μόλις 125 γρ./χλμ.

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ δεν λείπει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen. Η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης έχουν βελτιωθεί, τα φρένα προέρχονται από την Brembo, με τα μετατρόχια να είναι αυξημένα κατά 22 χλστ. εμπρός και 16 χλστ. πίσω.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης