Έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που η McLaren και η Honda συνεργάστηκαν για τελευταία φορά στην F1. Τις δεκαετίες του 1980 και 1990, οι δυο τους κυριάρχησαν στο άθλημα, κάτι που επιθυμούν να επαναλάβουν με τη νέα MP4-30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To αγωνιστικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά από τις μέρες των Ayrton Senna και Alain Prost, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο κατασκευαστών. Με το νέο μονοθέσιο και τους Fernando Alonso και Jenson Button, θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Mercedes στο πρωτάθλημα του 2015.

Η MP4-30 φέρει την υπογραφή του Κύπριου, Πήτερ Προδρόμου, ο οποίος μετακινήθηκε από το Milton Keynes της Red Bull, στο Woking της McLaren. Η Honda ως προμηθευτής μονάδων ισχύος της βρετανικής ομάδας, τοποθέτησε στο μονοθέσιο τον V6 RA615H κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ασημί χρώμα παραμένει το βασικό, με το μαύρο και το κόκκινο συνδυάζονται αρμονικά. Το ρύγχος είναι πιο μακρύ και χαμηλά τοποθετημένο, ενώ το πίσω τμήμα έχει μικρότερο όγκο. Αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα ανάρτησης, με τους μηχανικούς της McLaren-Honda να κάνουν τις τελικές διορθώσεις, κατά την περίοδο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, που ξεκινούν στην πίστα της Jerez, την 1η Φεβρουαρίου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης