Είναι ο κορυφαίος. Ο μεγαλύτερος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP. Έχει κατακτήσει τα πάντα και παρότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, αγωνίζεται με την ίδια όρεξη, το ίδιο πάθος και τη δίψα των νεότερων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Valentino Rossi φέτος κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και στο Misano επέστρεψε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Μπροστά στους συμπατριώτες του που τον επευφημούσαν συνεχώς, ο VR46 πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερο τον Lorenzo και τρίτο τον Pedrosa.

Η μάχη για την πρωτιά ήταν εκπληκτική. Rossi και Marquez έδωσαν ένα εντυπωσιακό σόου μέχρι τον 9ο γύρο, αλλά κάπου εκεί όλα ξεκαθάρισαν. Ο μικρός πίεζε το ίνδαλμά του, έκανε το λάθος σε μια στροφή, έχασε το μπροστινό και έπεσε. Το κοινό σηκώθηκε όρθιο. Κατάλαβε ότι ο Valentino τέλειωσε τον αγώνα. Οι επόμενοι 18 γύροι φάνηκαν σαν αιωνιότητα. Μόλις σηκώθηκε η καρό σημαία, χιλιάδες φίλοι πετάχτηκαν από τη θέση τους, πανηγυρίζοντας με τον Rossi μια μεγαλειώδη νίκη. Την 81η της καριέρας του και την πρώτη έπειτα από 5 χρόνια μέσα στην έδρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κράνος του «Doctor», υπήρχαν τα αποτυπώματα των φίλων του, τα χείλη της μητέρας του και της κοπέλας του, των δύο σκύλων του και της γάτας του! Αυτοί είπε ότι του έδωσαν ώθηση. Μετά το τέλος του αγώνα έκανε τη δήλωση της χρονιάς. «Στο βάθρο αισθανόμουν σαν τον Πάπα στην πλατεία του Άγιου Πέτρου».

Τα αποτελέσματα του αγώνα

1 Valentino ROSSI Movistar Yamaha
2 Jorge LORENZO Movistar Yamaha
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team
4 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team
5 Andrea IANNONE Pramac Racing DUCATI
6 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3
7 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3
8 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini
9 Cal CRUTCHLOW Ducati Team
10 Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing DUCATI

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το τριήμερο 26-28/9 με τον αγώνα του Aragon


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης