Ο εργοστασιακός οδηγός της ΒΜW ετοιμάζεται για να συμμετάσχει στις 11 Οκτωβρίου στο πρώτο του τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων  που θα πραγματοποιηθεί στη Χαβάη.

Ο 47-χρονος οδηγός δεν είναι μόνο ένας γρήγορος και επιτυχημένος οδηγός αγώνων αλλά και ένας από τους καλύτερους παρα-ποδηλάτες στον κόσμο, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 ενώ έχει αναδειχτεί δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην παρα-ποδηλασία το 2013. Το τρίαθλο στο νησί  Big Island της Χαβάης θα είναι μία ακόμα σκληρή πρόκληση για τον Ιταλό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας αποτελείται από τρία σκέλη: Πρώτον, κολύμπι 3,86 χιλιομέτρων στον ανοιχτό ωκεανό. Ο Zanardi, λόγω των δύο ακρωτηριασμένων ποδιών, θα κολυμπήσει με ένα ειδικ΄πο σωσίβιο. Οι διαγωνιζόμενοι συνεχίζουν με ποδηλασία για 180,2 χιλιόμετρα όπου στην δοκιμασία αυτή ο Zanardi θα αγωνιστεί με το handcycle του (ποδήλατο για  παραπληγικούς αθλητές) με το οποίο κέρδισε τα χρυσά του μετάλλια στους Παραολυμπιακούς. Το τρίαθλο θα ολοκληρωθεί με έναν μαραθώνιο 42.195 χιλιομέτρων, στον οποίο ο Zanardi θα αγωνιστεί με ένα Ολυμπιακό αναπηρικό καροτσάκι. Επομένως, συνολικά, ο 47χρονος θα πρέπει να ολοκληρώσει 226.255 χιλιόμετρα μόνο με τη δύναμη των χεριών του. 

Προς το παρόν ο Ιταλός οδηγός ετοιμάζεται για τον αγώνα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Slovakia Ring όπου και θα τρέξει με μία BMW Z4 GT3.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης