Το γύρο της Ευρώπης, θα κάνει με ένα Civic Tourer εργοστασιακών προδιαγραφών, η Honda, με στόχο να πετύχει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και να γράψει το όνομά της στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου από την πόλη Aalst του Βελγίου και θα διαρκέσει 25 μέρες, διανύοντας συνολικά 13.614 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο θα οδηγήσουν οι Fergal McGrath και Julian Warren, μέλη του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της Honda Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρωμα, οδηγώντας το μικρομεσαίο station wagon με τον 1.6 diesel κινητήρα τεχνολογίας i-DTEC και απόδοσης 120 ίππων, θα περάσει από 24 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, εκπρόσωποι του οργανισμού Guinness θα κάνουν έλεγχο σε άγνωστα σημεία, προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι τηρούνται οι κανόνες. Το αυτοκίνητο θα περάσει από τεχνικό έλεγχο τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό, ενώ σε κάθε επίσκεψη σε σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων, το ντεπόζιτο πρέπει να γεμίζει πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα γίνεται κινηματογραφική και φωτογραφική κάλυψη της διαδρομής, ενώ θα υπάρχει και σύστημα GPS για την παρακολούθηση της πορείας του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης