Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Μπορεί το άθλημα των αγώνων dragster να μην είναι τόσο πολυδιαφημισμένο στην Ελλάδα, αλλά το κοινό που ασχολείται είναι ιδιαίτερα μεγάλο και δυναμικό. Για κάποιους ,αυτοί που συμμετέχουν είναι… κοντράκηδες, όμως στην πραγματικότητα είναι αθλητές που απλώς κάνουν αυτό που αγαπούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο θα μπορούσανε να λένε και γι’ αυτούς που κάνουν surf ή… ποδήλατο και πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν όταν συμμετέχουν σε αγώνες. Άθλημα το ένα, άθλημα και το άλλο, απλώς στους αγώνες dragster το θέαμα είναι πολλαπλάσιο και μοναδικό (το ξέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και έναν αγώνα).

Επιπλέον, οι μηχανικοί που ασχολούνται δεν είναι τυχαίοι, καθώς για να κερδίζεις (και μάλιστα στην Ευρώπη) δεν αρκεί να είσαι ο… μπαρμπα-Μήτσος της γειτονιάς!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αγώνες dragster τρέχουν αθλητές έχοντας την υποστήριξη πολύ ικανών μηχανικών…

Δεν υπάρχει προώθηση

Παρά το γεγονός ότι το dragster βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της ομοσπονδίας (αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας αντίστοιχα), δυστυχώς δεν προωθείται όσο θα έπρεπε από τους αρμόδιους. Αρκεί να αναφέρουμε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ, γι’ ακόμα μια φορά, ελληνική επιτυχία του Φίλιππου Παπαφιλίππου, ο οποίος κατάφερε να σηκώσει ψηλά τη γαλανόλευκη και να γράψει ταυτόχρονα ιστορία, αλλά ελάχιστοι το έμαθαν (με εξαίρεση αυτούς που ασχολούνται με το σπορ).

H ελληνική σημαία κάνει τον γύρο του κόσμου, αλλά… ενδιαφέρεται κανείς;

Έσπασε τα χρονόμετρα!

Συγκεκριμένα, ο γνωστός (σε όλη την Ευρώπη) οδηγός αγώνων dragster Φίλιππος Παπαφιλίππου συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες σε πανευρωπαϊκούς αγώνες στην πίστα Santa Pod Raceway της Μεγάλης Βρετανίας. Δίνοντας το παρών με μια ειδικά διαμορφωμένη μοτοσικλέτα, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ 13 Funnybike και να πετύχει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ με χρόνο 4,21 δευτερόλεπτα (από 4,29) και 278 χλμ./ώρα στο 200άρι!!!

Η επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί τεράστια και είναι κρίμα που έχει περάσει στα ψιλά. Γιατί ένα τέτοιο επίτευγμα θα έπρεπε να βρίσκεται σε όλα τα Μέσα, είτε αυτά λέγονται ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά είτε ραδιόφωνα, τηλεόραση. Βέβαια υπήρξαν και οι εξαιρέσεις, αλλά όταν μιλάμε για τόσο μεγάλη επιτυχία δεν γίνεται να μην τη βλέπουμε στα δελτία των ειδήσεων (στην ενότητα των αθλητικών). Ο αθλητισμός αυτός (dragster) είναι πολύ δυναμικός και όσο περνά ο καιρός εξελίσσεται όλο και περισσότερο και με απίστευτα γοργούς ρυθμούς. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να δούμε ότι οι τάσεις στον αθλητισμό αλλάζουν…

Δείτε το νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ που σημείωσε πριν από λίγες ημέρες στη Μ. Βρετανία ο Φίλιππος Παπαφιλίππου   

Το… τέρας που οδήγησε ο Παπαφιλίππου και έσπασε τα χρονόμετρα….

Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου…

Λίγο πριν από το ρεκόρ!!!

Οδηγάρα…

Τα αποδεικτικά στοιχεία…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης