Με τη χρήση μιας εγκυκλίου που απεστάλη στις εφορίες όλης της χώρας τον Ιούλιο του 2013 «πάγωσαν» όλες οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων στα οποία έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας.

Ο λόγος βέβαια αποστολής της εγκυκλίου δεν είχε να κάνει με τις μεταβιβάσεις αλλά με τις πινακίδες που εκδίδουν οι εφορίες και επιτρέπουν στους κατόχους των Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους έναντι 4 ευρώ ημερησίως να κυκλοφορούν τα οχήματά τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με την αιτιολογία της επίδειξης, συντήρησης ή επισκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση ιδιοκτητών αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας δημιούργησε έντονο πρόβλημα στις εφορίες με αποτέλεσμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αποστείλουν την συγκεκριμένη εγκύκλιο στις 29 Ιουλίου 2013 στην οποία αναγράφεται χαρακτηριστικά πως για να κάνει κάποιος χρήσης των πινακίδων Μ θα πρέπει να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο από το οποίο να προκύπτει ότι το εν λόγω όχημα είναι ασφαλισμένο κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κυκλοφορήσει!

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών όμως δεν είχαν υπολογίσει τις εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν στις εκθέσεις τους έμποροι, εισαγωγείς αυτοκινήτων αλλά και ιδιώτες καταναλωτές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταβιβάσεις αυτοκινήτων που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας τους…

Πηγή: Ημερησία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης