Παρελθόν από τον γερμανικό όμιλο αποτελεί ο Ferdinand Piech, με την επιτροπή του VW Group να ανακοινώνει την άμεση αποχώρησή του από την ηγεσία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του VW Group και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Ferdinand Porsche, τις τελευταίες εβδομάδες είχε έντονη διαμάχη με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Martin Winterkorn, με την κόντρα τους να προκαλεί εκνευρισμό στα μέλη του εποπτικού συμβουλίου.

Ο κύριος Winterkorn κατάφερε να εξασφαλίσει την στήριξη της εξαμελής επιτροπής του Δ.Σ. του ομίλου, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον 78χρονο Piech να παραιτηθεί από κάθε αρμοδιότητα. Μαζί του έφυγε και η γυναίκα του, Ursula Piech, με τον Berthold Huber να αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου, μέχρι την εκλογή του νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της VW, «τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη που απαιτείται για την επιτυχημένη συνεργασία μας δεν υπάρχει πλέον.  Έτσι, ο Dr. Ferdinand K. Piech παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου καθώς και όλες τις άλλες αρμοδιότητές του μέσα στο γκρουπ. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ».  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης