Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Από την Κυριακή το μεσημέρι όλος ο κόσμος παραμιλά με την μεγαλειώδη νίκη που κατάφερε να Η Ferrari επιστρέφει στην κορυφή χάρη στη βοήθεια Ελλήνων επιστημόνων σημειώσει η ομάδα της Ferrari στην Formula 1. Οι Ιταλοί είχαν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σχεδόν δύο χρόνια και ήταν απολύτως λογικό να το δεόντως.

Πίσω από το τιμόνι του νέου μονοθεσίου ο Sebastian Vettel, ο οποίος έδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας τυχαίος οδηγός. Σε αυτόν μπορεί να στηριχτεί η Ferrari και να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες ενώ σε συνδυασμό με τις ικανότητες του Kimi Raikkonen να καταφέρουν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά. Εκτός όμως από τους δύο πιλότους… Α’ εθνικής, όπως θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε, πολύ δουλειά γίνεται και πίσω από αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι.

Μετά από δύο χρόνια η Ferrari κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δύο Έλληνες πίσω από την Ferrari…
Για να είμαστε συγκεκριμένοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φετινό μονοθέσιο «χτίζεται» από το καλοκαίρι του 2014, καθώς σκοπός των ανθρώπων της Ferrari είναι να επιστρέψουν στην κορυφή. Το μονοθέσιο του 2015 είναι αυτό που έχει σχεδιάσει ο τότε chief designer Νικόλας Τομπάζης (έχει αποχωρήσει από την Ferrari) ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του έχει παίξει το τμήμα Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης προέρχεται από… αγωνιστική οικογένεια αεροδυναμικής.

Σε αυτό το τμήμα υπάρχει ακόμη ένας Έλληνας, ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης Junior. Ο συμπατριώτης μας εργάζεται για λογαριασμό της Ferrari από τον Ιούλιο του 2013. Ξεκίνησε την καριέρα του (ως αεροδυναμιστής) στην Formula 1 το 2009, οπότε και πήγε στην Brawn GP (που κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών – κατασκευαστών), συνέχισε το 2011 στην Mercedes και δούλεψε πάνω στο μονοθέσιο του Schumacher και κατέληξε στην Ferrari.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Αρβανιτάκη o οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε περισσότερα από το φετινό μονοθέσιο και ελπίζουμε το 2015 να είναι η αρχή της νέας κυριαρχίας για την Ferrari».

Ο αεροδυναμιστής Βαγγέλης Αρβανιτάκης έχει βάλει το χεράκι του στην σχεδίαση του νέου μονοθεσίου...
Ο Vettel οδήγησε και πάλι την Ferrari στην κορυφή...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης