Πριν από λίγα χρόνια, η ελληνική αγορά είχε κατακλυστεί από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία προέρχονται από τη Γερμανία. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της συρρίκνωσης της αγοράς στη χώρα μας, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Πλέον, οι Γερμανοί έμποροι είναι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα και αγοράζουν μισοτιμής ακόμα και πολυτελή μοντέλα.

Ωστόσο, τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι καταναλωτές δεν είναι ούτε αυτά της BMW, ούτε αυτά της Mercedes, ούτε άλλων γερμανικών εταιρειών. Όπως προκύπτει από έρευνα του γερμανικού οργανισμού τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (GTU), τα περισσότερα είναι ιαπωνικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία των super mini, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα Toyota Yaris, Hyundai i20 και Ford Fiesta, στα μικρομεσαία τα Toyota Auris, Honda Civic και BMW Series 1, στα μεσαία τα Opel Insignia, BMW Series 3 και Honda Accord και στα μεγάλα πολυτελή τα Jaguar XF, VW Phaeton και BMW Series 5. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την κατηγορία των SUV, καθώς Skoda Yeti, Peugeot 3008 και Subaru Forester κυριαρχούν στις προτιμήσεις των Γερμανών καταναλωτών. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης