Η αμερικάνικη εταιρεία Polaris παρουσίασε το πρώτο όχημα που συνδυάζει τις αρετές ενός αυτοκίνητου και την αίσθηση μιας μοτοσικλέτας, και το διαθέτει ήδη προς πώληση στις ΗΠΑ.

Το Slingshot δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Έχει ιδιαίτερη εμφάνιση και κατατάσσεται κάπου μεταξύ των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, έχοντας τρεις τροχούς και έναν πανίσχυρο κινητήρα για τα δεδομένα της κατασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε μια καμπίνα που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο. Διαθέτει κλασικό τιμόνι και πεντάλ, μπάκετ καθίσματα με ζώνες τριών σημείων, αδιάβροχες επενδύσεις γιατί είναι ανοικτό, οθόνη 4,3 ιντσών, ABS, ESP, cruise control, θήκες για τα κράνη και πολλά ακόμα.

Μπροστά έχει δύο τροχούς και πίσω έναν τεράστιο 20 ιντσών, μέσω του οποίου μεταφέρεται η ισχύς. Τροφοδοτείται από τον κινητήρα 2.4 Ecotec της GM, απόδοσης 173 ίππων και 225 Nm ροπής. Το βάρος του Slingshot είναι μόλις 790 κιλά με γεμάτο ρεζερβουάρ, οπότε υποθέτουμε ότι οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία. 

Η Polaris αναφέρει ότι η συμπεριφορά του στον δρόμο είναι σε άλλο επίπεδο, ενώ συνιστά σε οδηγό και συνοδηγό να φορούν πάντα τα κράνη. Όσο για την τιμή του, ξεκινά από 20.000 δολάρια και φθάνει τα 24.000 στην πλουσιότερη έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης