Η Lamborghini Sesto Elemento ανήκει στην κατηγορία των συλλεκτικών αυτοκινήτων, καθώς παρήχθη σε μόλις 20 μονάδες και πουλήθηκε σε συγκεκριμένους πελάτες, έναντι του ποσού των 2 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά της σημαίνει «έκτο στοιχείο» και είναι κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Διακρίνεται για τον ακραίο σχεδιασμό και τροφοδοτείται από τον V10 5.2 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 570 ίππων και 540 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ημι-αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και φέρει σύστημα τετρακίνησης. Χάρη στο πολύ χαμηλό βάρος (999 κιλά), οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Παρότι μοντέλο του 2011, η Sesto Elemento όχι μόνο διατηρεί την αξία της, αλλά την έχει αυξήσει κιόλας. Μάλιστα, ένας κάτοχος την έχει βγάλει προς πώληση ζητώντας το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1 εκατ. πάνω από όσα είχε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το μοναδικό που πωλείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Είναι σε άριστη κατάσταση, δεν έχει βγει ποτέ από το γκαράζ και στο οδόμετρο γράφει μόλις 20 χιλιόμετρα.

Λογικά οι ενδιαφερόμενοι θα είναι αρκετοί, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Ελπίζουμε πως ο επόμενος που θα την κάνει δική του να την χρησιμοποιήσει και όχι να τη δει απλά ως επένδυση. Θυμίζουμε ότι η Sesto Elemento δεν έχει άδεια κυκλοφορίας για δημόσιο δρόμο, παρά μόνο σε πίστα.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης