Διθέσια, με ανοικτή υφασμάτινη οροφή, πανίσχυρο κινητήρα και εντυπωσιακές επιδόσεις, η νέα Boxster Spyder αποτελεί τον ορισμό του καθαρόαιμου roadster αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του ανοικτού μοντέλου της, λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Η νέα Boxster Spyder θυμίζει έντονα την Cayman GT4, ειδικά στο πίσω τμήμα, με την οροφή να ανοίγει χειροκίνητα και όχι ηλεκτρικά.

Το εσωτερικό είναι κλασικό Porsche, με τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό, όπως και το σύστημα πολυμέσων PCM. Αντίθετα, στάνταρ είναι τα σπορ καθίσματα με την επιπλέον στήριξη στα πλαϊνά, ενώ το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι η μοναδική επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 3,8 λίτρων κινητήρα απόδοσης 375 ίππων, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 290 χλμ./ώρα. Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, οι μηχανικοί έχουν αναβαθμίσει το σύστημα διεύθυνσης, η ανάρτηση είναι πιο σκληρή και χαμηλότερη κατά 20 χλστ., και τα φρένα προέρχονται από την 911 Carrera.

Οι παραγγελίες για το αυτοκίνητο ξεκινούν επίσημα σήμερα, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία ορίστηκε στα 79.945 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης