Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η πώληση ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι για κάποιους εύκολη υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα η άποψη αυτή δεν ισχύει. Και αυτό διότι, από έναν πωλητή μπορούν να εξαρτηθούν οι… ταξινομήσεις μίας εταιρείας καθώς δεν είναι λίγοι οι πελάτες που επηρεάζονται, είτε θετικά είτε αρνητικά, από την Ένας πωλητής μπορεί εύκολα να βγάλει 5.000 ευρώ το μήνα! πρώτη εικόνα που λαμβάνουν από τον εκπρόσωπο της κάθε αντιπροσωπείας που δεν είναι ο… γενικός διευθυντής αλλά ο πωλητής.

Είναι σίγουρο πως οι εταιρείες που επενδύουν στο προσωπικό τους παρουσιάζουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που αφορά την αποδοτικότητα των υπαλλήλων είναι τα bonus που λαμβάνουν όσοι «τρέχουν» περισσότερο καθώς το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Στην Ελλάδα λόγω της κρίσης, αρκετές εταιρείες έχουν κόψει τα… bonus αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για άλλες χώρες όπως συμβαίνει στην… Σαουδική Αραβία!

Πουλώντας την... Ghost ο πωλητής εισπράττει και 1.500 ευρώ Bonus!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μισθός και… bonus!
Για παράδειγμα, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Rolls Royce, μίας μάρκας που διαθέτει τις περισσότερες μονάδες ανά τον κόσμο στην συγκεκριμένα χώρα, ο υπάλληλος της εταιρείας αμείβεται αρκετά καλά έως και… πλουσιοπάροχα. Ο βασικός μισθός του εκπροσώπου που πουλά τα μοντέλα της Rolls Royce αγγίζει τα 1.500 ευρώ και από εκεί και πέρα υπάρχουν και bonus, ανάλογα με τις πωλήσεις που θα κάνει στους πελάτες.

Για την πώληση μίας Rolls Royce Phantom το bonus είναι 1.000 ευρώ ενώ στην περίπτωση που η πώληση αφορά την Ghost τότε το bonus φτάνει τα 1.500 ευρώ. Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως στην Σαουδική Αραβία ταξινομούνται κοντά στις 15 Rolls Royce το μήνα…

 

Με κάθε πώληση Phanom o πωλητής στην Σαουδική Αραβία παίρνει bonus 1.000 ευρώ!
Το πολυτελές εσωτερικό από μία Rolls Royce...
H... πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης