Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (IIHS) σε εννέα καινούργια μεσαία-μεγάλα SUV, αποδεικνύοντας ότι, τα οχήματα αυτής της κατηγορίας δεν είναι τόσο ασφαλή όσο νομίζουμε.

Το IIHS είναι ο αντίστοιχος οργανισμός ασφαλείας EuroNCAP στις ΗΠΑ και πραγματοποιεί crash test σε όλα τα νέα μοντέλα. Στις δοκιμές που έγιναν σε εννέα αυτοκίνητα και αφορούσαν πλαγιομετωπική πρόσκρουση, μόνο δύο κατάφεραν να αξιολογηθούν «καλώς», ένα κρίθηκε «ικανοποιητικό», τρία «μέτρια» και τα άλλα τρία απέτυχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, τα Chevrolet Equinox και GMC Terrain έλαβαν την κορυφαία διάκριση, το Toyota Highlander έχει ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας, τα Ford Explorer, Toyota 4Runner και Jeep Grand Cherokee προσφέρουν στους επιβάτες μέτρια ασφάλεια, ενώ τα Honda Pilot, Kia Sorento και Mazda CX-9, έλαβαν το χαρακτηρισμό «poor», δηλαδή είναι ανεπαρκή. 

Σημειώνουμε, ότι τα crash test αφορούσαν πλαγιομετωπική πρόσκρουση και έγιναν με τα πιο αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές. Τα αποτελέσματα του ινστιτούτου δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από κανέναν και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης